Bivši evropski prvak i svetski vicešampion će nastupati za Srbiju

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Feb.2024, 11:13

Bivši evropski prvak i svetski vicešampion će nastupati za Srbiju

U poznim godinama dolazi da proba da unapredi rvanje slobodnim stilom kod nas.

Ruski rvač (slobodni stil) Azamat Tuskajev, nekadašnji evropski šampion i svetski vicešampion, blizu je prelaska u srpsku reprezentaciju, pišu ruski mediji.

A post shared by WRESTLING RUSSIA 🏆 (@wrestling.russia)

To je iskomentarisao i jedni srpski rvač slobodnim stilom koji će nastupiti na Olimpijskim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << igrama u Parizu Stevan Andrija Mićić.

Ajde brate - napisao je Mićić što znači da je ovo praktično dogovoreno.

Tuskajev i Mićić se takmiče u istoj kategoriji, odnosno do 57 kilograma, dok će najbolji rvač Srbije nakon Olimpijskih igara da se okuša i u nešto višim kategorijama, ap će verovatno veteran iz Osetije (30) dobiti priliku da nastupa za Srbiju u toj kategoriji u budućnosti.

Tuskajev je inače prvak Evrope iz 2020. godine, kada je u Rimu uzeo zlato u kategoriji do 57 kilograma. Takođe, on je i svetski viceprvak, pošto je 2016. u Los Anđelesu uzeo srebrnu medalju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Evropski šampion uskoro u opremi reprezentacije Srbije

Izvor: Danas, 07.Feb.2024

Azamat Arturovič Tuskajev, ruski rvač koji je bio prvak Evrope i vicešampion sveta uskoro bi trebalo da obuče opremu reprezentacije Srbije.

Nastavak na Danas...

Rus prelomio – nastupaće za Srbiju

Izvor: B92, 07.Feb.2024

Ruski rvač Azamat Arturovič Tuskajev novi je član reprezentacije Srbije...U pitanju je bivši šampion Evrope i svetski vicešampion, koji je putem društvenih mreža objavio javnost da će ubuduće nastupati pod zastavom Srbije...Najpre je srpski rvač Stevan Mićić objavio post u kom je Tuskajevu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.