Bekele besan što ne ide u Rio

Izvor: N1 televizija, 20.Jul.2016, 14:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bekele besan što ne ide u Rio

Trostruki olimpijski šampion Kenenisa Bekele rekao je da je razočaran što se neće naći u timu Etiopije na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Bekele je takođe optužio članove Atletske federacije Etiopije da ne znaju ništa o sportu.

“Razočaran sam i tužan. Prevazišao sam povredu Ahilove tetive i bio sam spreman za novi izazov”, rekao je Bekele.

Svetski rekorder na 5.000 i >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << 10.000 metara izostavljen je iz maratonskog tima svoje zemlje jer nije učestvovao na dovoljnom broju velikih trka u proteklih godinu dana.

“Federacija je postavila kriterijume za koje su svi znali da neću moći da ispunim. Bio sam treći na Londonskom maratonu, na kojem sam bio daleko od 100 odsto spremnog. Spreman sam, a svi znaju da je maraton u Londonu najteži, svi osim ljudi iz Federacije. To je grupa koja ne zna ništa o atletici. Po njihovom kriterijumima, ja sam tek sedmi na listi. To što nisu uzeli u obzir sve ono tšo sam uradio za atletiku u Etiopiji je jedna stvar, ali je problem što nisu uzeli u obzri moje rezultate koji nisu bili lošiji od onih koje su izabrali”, istakao je Bekele.

Bekele je slavio na 10.000 metara na Igrama u Atini 2004. godine, a četiri godine kasnije u Pekingu u toj disciplini i na 5.000 metara.

Umesto Bekelea, Etiopija je odlučila da u Rio idu Fejisa Lilesa, Lelisa Desisa, Lemi Berhanu i Tesfaje Abera.

Olimpijske igre u Rio de Žaneiru na programu su od 5. do 21. avgusta.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.