Avionom hteo da se zakuca u stadion u Sočiju

Izvor: Večernje novosti, 08.Feb.2014, 01:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Avionom hteo da se zakuca u stadion u Sočiju

KIJEV - Turske specijalne snage uhvatile su osumnjičenog koji je rekao da je podmetnuo bombu u avionu sa 110 putnika koji je poleteo iz Ukrajine i zahtevao da sleti u Soči, gde su, uz stroge mere bezbednosti, otvorene Olimpijske igre, javili su turski mediji. Avion sa 110 putnika, je prinudno sleteo u Istanbul, uz pomoć vojnog aviona F-16, koji je poleteo u pomoć čim je pilot na letu iz Harkiva u >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Ukrajini, poslao poruku o pokušaju otmice, objavili su mediji.Pripadnici bezbednosnih snaga opkolili su avion, priveli osumnjičenog otmičara i evakuisali ostalih 109 putnika, rekao je Husein Avni Mutlu, istambulski guverner, u obraćanju novinarima na aerodromu u tom gradu.Potencijalni otmičar lakše je povređen dok se otimao prilikom privođenja, ali oružje nije upotrebljeno, dodao je Mutlu.Privedeni muškarac kod sebe nije imao bombu, preneo je AP.Njegovi motivi za sada nisu razjašnjeni, ali Mutlu kaže da je privedeni putnik "imao određene zahteve koji se tiču njegove zemlje" i da je "želeo da pošalje poruku vezanu za sportske aktivnosti u Sočiju"."Primili smo više različitih informacija da bi mogle da postoje namere da se sabotira duh mira koji se podstiče u Sočiju, ali nam je žao što se takav jedan događaj odigrao u našoj zemlji", rekao je Mutlu.Posle izveštaja agencije Interfaks, koja je citirala ukrajinsku bezbednosnu službu da je ovaj putnik bio u stanju ozbiljne intoksikacije alkoholom, Mutlu je rekao da on nije bio pijan, ali da je moguće da je bio pod dejstvom neke druge supstance.Podsekretar turskog Ministartva saobraćaja Habib Soluk rekao je za NTV, da je muškarac ustao sa svog sedišta u svionu, vikao da se u njemu nalazi bomba i pokušao da uđe u zaključanu pilotsku kabinu. Pilot je zatim poslao poruku da je u toku pokušaj otmice i pozvao pomoć.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Ispitivanje otmičara aviona u Istanbulu

Izvor: Studio B, 08.Feb.2014

Policija u Turskoj ispituje Ukrajinca koji je pokušao da otme avion i preusmeri ga u Soči. ..Utvrđuje se da li je privedeni muškarac u vezi sa nekom terorističkom grupom. Neki mediji prenose da je kod otmičra pronađen materijal koji ukazuje na njegovu opozicionu delatnost u Ukrajini...Turska služba...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.