Izvor: Nezavisne Novine, 20.Avg.2016, 22:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amerikankama treće uzastopno zlato, prva medalja za Španiju

Košarkašice Amerike savladale su Španiju u finalu Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru i tako osvojile treće uzastopno zlato rezultatom 101:72.

Košarkašicama Španije ovo je prva medalja na Olimpijskim igrama.

Španija se dobro držala samo u prvoj četvrtini. U nastavku igre je bilo jasno da će ovo biti još jedna ubjedljiva pobjeda SAD. Prvu četvrtinu Amerikanke su riješile u svoju korist, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << ali bez visoke prednosti 21:17.

Već druga četvrtna najavila je "debakl" Špankinja. Amerika je dominirala i sa 28:15 dodatno povećala prednost na 17 poena.

Treća dionica je takođe protekla u znaku selekcije SAD. Ovu četvrtinu su riješile u svoju korist rezultatom 32:17 i došle do nedostižnih 32 poena prednosti.

Posljednja dionica pripala je Špankinjama rezultatom 23:20, ali to nije bilo dovoljno da se ubjedljiva pobjeda Amerike dovede u pitanje.

Treće mjesto i bronzana medalja pripali su košarkašicama Srbije koje su bolje bile od Francuskinja.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

OI - Amerikanke osvojile košarkaški turnir

Izvor: Sportske.net, 20.Avg.2016

Kao što se i očekivalo, reprezentativke SAD-a su uspele da osvoje zlato na Igrama u Riju pobedom protiv Španije...Srbija je danas osvojila treće mesto na košarkaškom turniru, a zlatna medalja pripada Amerikankama. Reprezentativke SAD-a su uspele da savladaju Španiju sa 101:72 i da stignu do novog...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.