Alisa Marić: Sport nisu samo Olimpijade i SP

Izvor: Vesti-online.com, 30.Avg.2012, 23:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Alisa Marić: Sport nisu samo Olimpijade i SP

Ministarka omladine i sporta Srbije, šahovski velemajstor Alisa Marić izjavila je da sport nisu samo Olimpijske igre i svetska prvenstva.

Ministarka olmadine i sporta - Alisa Marić

 

Marić je novinarima u Valjevu rekla da su sportisti najbolji ambasadori Srbije što država zna da ceni, i da se mora ulagati i u školski i omladinski sport jer se tu rađaju šampioni, kao i zbog zdravlja nacije.

 

Obećala je da će njeno ministarstvo, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << koliko to bude moguće, pomoći Valjevu da izgradi novu sportsku dvoranu, a potom i zatvoreni plivački bazen što su tamošnji prioriteti.

 

Projekti za dvoranu i bazen postoje, gradskim budžetom za 2012. planiran je 41 milion dinara za izgradnju dvorane čiji su temelji postavljeni pre desetak godina, a 2013. biće planirano 120-130 miliona dinara kao učešće lokalne samouprave.

 

Alisa Marić je posetila sportsku dvoranu, podignutu 1973. kada su košarkaši Metalca zaigrali u Prvoj ligi SFRJ, kao i temelje nove hale sportova i kupališni kompleks u Petnici, gde bi trebalo da bude zatvoreni olimpijski bazen.

 

Valjevo je prvi grad koji je nova ministarka omladine i sporta posetila i najavila posete drugim gradovima u Srbiji.

 

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.