ATLETIKA: Pauel i Simpson dopingovani

Izvor: Sportski Žurnal, 15.Jul.2013, 00:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ATLETIKA: Pauel i Simpson dopingovani

Bivši svetski rekorder u trčanju na 100 metara Asafa Pauel i njegova koleginica iz reprezentacije Jamajke Šeron Simpson bili su pozitivni na doping testu, potvrdio je agent tih dvoje atletičara.
(FOTO: athletics.com.au)
Pol Dojl je agenciji AP rekao da su Pauel i Simpson bili pozitivni na zabranjeni stumulans oksilofrin za vreme nacionalnog prvenstva i da su tek nedavno obavešteni o doping prekršaju.
Pauel je pomogao štafeti >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << Jamajke da osvoji zlatnu medalju na 4×100 metara na Olimpijskim igrama 2008. u Pekingu, a bio je svetski rekorder na 100 metara, pre nego što je ranije iste godine rekord oborio njegov zemljak Jusein Bolt.
Simpson je osvojila olimpijsko zlato u štafeti 4×100 metara 2004. i srebro 2012, a bila je olimpijska vicešampionka na 100 metara 2008. godine.
Najnovija doping afera među atletičarima Jamajke dolazi mesec dana nakon što je olimpijska šampionka Veronika Kembel–Braun bila pozitivna na zabranjeni diuretik.
Ranije danas potvrđeno je da je američki rekorder na 100 metara Tajson Gej takođe bio pozitivan na doping testu i da neće učestvovati na prvenstvu sveta sledećeg meseca u Moskvi.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.