Zlatić šesti u finalu malokalibarskim pištoljem

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Avg.2012, 15:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zlatić šesti u finalu malokalibarskim pištoljem

LONDON -

Reprezentativac Srbije u streljaštvu Andrija Zlatić plasirao se danas na Olimpijskim igrama u Londonu na šesto mesto takmičenja u gađanju iz malokalibarskog pištolja na 50 metara.

Zlatić je iz kvalifikacija izašao kao treći, sa 564 kruga, a posle finala ukupno je imao 655,9.

Zlatnu medalju osvojio je Jongoh Jin iz Južne Koreje (662), srebrnu njegov sunarodnik Jong Rae Čoi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << (661,5), a bronzanu Kinez Živej Vang (658,6).

Zlatić je u finalu postigao 8,1, 10,2, 8,9, 9,3, 7,7, 9,3, 10,3, 10,4, 10,1 i 7,6 krugova što mu nije bilo dovoljno za drugu medalju na Igrama u Londonu.

Zahvaljući dobrom gađanju u devetoj seriji i lošem učinku rivala, reprezentativac Srbije se probio sa šestog na treće mesto, ali je u poslednjem pucanju imao loš učinak te mu je medalja izmakla.

U kvalifikacijama je Srbiju predstavljao i Damir Mikec, koji je zauzeo 16. mesto sa 558 krugova.

Zlatić je 28. jula osvojio bronzu u gađanju vazdušnim pištoljem sa 10 metara.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.