Van der Vejden pobedio leukemiju i osvojio zlato na OI

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Avg.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Van der Vejden pobedio leukemiju i osvojio zlato na OI

PEKING - Holanđanin Marten van der Vejden osvojio je danas zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Pekingu u plivačkom maratonu na 10 kilometara.

Van der Vejden je preplivao deonicu za jedan sat, 51 minut i 51,6 sekundi. Drugi je bio Britanac Dejvid Dejvis sa oko 1,5 sekunde slabijim vremenom od Holanđanina, dok je bronzanu medalju osvojio nemački plivač Tomas Lurc.

Holandski plivač i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << olimpijski šampion Van der Vejden je inače uspeo da se vrati sportu posle teške borbe sa leukemijom. "Mislim da me leukemija naučila da razmišljam korak po korak. Kada ležite u bolničkoj sobi i osećate ogroman bol i umor, ne razmišljate o sledećoj sedmici ili sledećem mesecu, razmišljate samo o sledećem satu", izjavio je Van der Vejden.

Dodao je da je najvažnije u tim trenucima biti strpljiv, što je ista strategija koju je koristio i u današnjem plivačkom maratonu, jer je trku dobio u uzbudljivom finišu iako je britanski plivač Dejvis vodio veći deo trke.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.