U Rio idu samo najbolji

Izvor: Blic, 08.Jul.2008, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Rio idu samo najbolji

Odbojkaši Srbije sa olakšanjem očekuju peti vikend Svetske lige i utakmice sa Venecuelom u Beogradu (20.30, petak) i u Nišu (20.30, nedelja). Posle osam godina u Svetskoj ligi, preksinoć je savladan olimpijski i svetski šampion Brazil, pa je u redovima „orlova" došlo i do porasta samopouzdanja pred odlučujuće mečeve za plasman na završni turnir u Rio de Žaneiru.



- U Novom Sadu smo odigrali super utakmicu, bili smo puni poleta i napravili značajan >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << uspeh. Posle toliko vremena pao je Brazil, ali i ovaj put su odlučivale nijanse. Po četvrti put u ovom takmičenju odigrali smo meč u pet setova, s tim što smo sada mi izašli kao pobednici. Bili smo opušteniji i uz podršku fantastičnih navijača u Novom Sadu preokrenuli smo susret i otišli stepenik više - kaže za „Blic" primač Bojan Janić.

Ove sezone u SL ste gotovo sve mečeve igrali u taj-brejku, možete li nekad bez toga?

- (Smeh) Evo već narednog vikenda. Stiže nam Venecuela koja nije toliko težak protivnik, pa će biti 3:0, 3:1. A ako još nekad budemo igrali maksimalan broj setova, a opet pobedimo u sve četiri utakmice, to i neće biti važno. Sa Brazilom smo završili, idemo dalje, na redu je Francuska.

To znači da ozbiljno razmišljate o završnom turniru Svetske lige u Rio de Žaneiru?

- Bila je priča kako će se održati forma u tako dugom periodu, od početka takmičenja SL do Olimpijskih igara u Pekingu. Što se nas stiče, idemo u Rio. Tamo će biti odbojkaški krem, oprobaćemo se sa njima i videti gde smo trenutno. Potreban nam je taj turnir jer je najbolja priprema za Peking.

Do Igara je ostalo tačno mesec dana, šta možemo očekivati od odbojkaša?

- Najbitnije je da budemo zdravi. Atmosferu imamo, želju i motiv takođe. Imamo trojicu iskusnih, vrhunskih igrača (Nikola Grbić, Andrija Gerić, Ivan Miljković, prim. aut.), tu smo i mi polumladi i mladi, koji ćemo po prvi put učestvovati na Olimpijadi. Grupa nam je teška, ali da ćemo sve od sebe da zabeležimo dobar rezultat - dodao je Janić.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.