Tadić u Pekingu: Poseta našim sportistima u Olimpijskom selu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Avg.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić u Pekingu: Poseta našim sportistima u Olimpijskom selu

PEKING - Predsednik Srbije Boris Tadić doputovao je u Peking, koji će od 8. do 24. avgusta biti domaćin 29. letnjih Olimpijskih igara, potvđeno j u ambasadi Srbije u kineskoj prestonici.

Srpski predsednik sastaće se sutra u 10 časova po lokalnom vremenu sa predsednikom Hu Đintaom, u zgradi kineskog Parlamenta. Šef države i generalni sekretar Komunističke partije Kine već je u svojim porukama javnosti označio Igre kao početak nove etape miroljubivog razvoja Kine, inače >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prosperitetne četvrte privrede sveta.Srpski i kineski narod tradicionalno povezuju prijateljstvo i međusobna saradnja, što potvrđuje i bratimljenje Beograda i Pekinga 1980. godine.

Posle susreta sa Huom, predsednik Srbije će, zajedno sa ministrom spoljnih poslova Vukom Jeremićem, sutra popodne u ambasadi Srbije pozdraviti učesnike kinesko-srpskog biznis foruma, na kojem će srpski privrednici razmeniti iskustva i planove sa predstavnicima značajnih kineskih kompanija.

Tadićeve aktivnosti, posle političkih i ekonomskih razgovora, kasnije popodne premeštaju se na sportski teren: on će obići predstavnike Srbije u Olimpijskom selu, a uveče, po lokalnom vremenu, prisustvovaće i ceremonijalnom podizanju srpske zastave i intoniranju himne "Bože pravde", prvi put posle 96 godina,na Olimpijadi ,najvećoj svetskoj sportskoj manifestaciji.

Na svečanom otvaranju 29. letnjih Olimpijskih igara na stadionu "Ptičje gnezdo", u četvrtak, 8. avgusta, Srbija će biti predstavljena na najvišem nivou.

Predsednik Tadić će u Pekingu boraviti do 11. avgusta.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Predsednik Srbije sastao se sa kineskim privrednicima

Izvor: Kurir, 07.Avg.2008, 15:37

PEKING, 7. avgusta 2008. (Beta) - Predsednik Republike Srbije Boris Tadić danas je u Pekingu razgovarao sa kineskim privrednicima o mogućnostima ulaganja u Srbiju. Sastanku u ambasadi Srbije prisustvovali su predstavnici firmi koje se bave uvozom i izvozom nafte, metala, minerala i hemijskih proizvoda,...

Nastavak na Kurir...

Podignuta srpska zastava u Olimpijskom selu

Izvor: Blic, 07.Avg.2008

U Olimpijskom selu u Pekingu, gde će do 24. avgusta boraviti više od 10.000 sportista - učesnika 29. letnjih Olimpijskih igara, danas je svečano podignuta srpska zastava i intonirana nacionalna himna "Bože pravde".....Tradicionalnoj ceremoniji prisustvovali su predsednik Srbije Boris Tadić, šef...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.