Svetski rekord Iriea na 200m leđno

Izvor: B92, 10.Maj.2009, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svetski rekord Iriea na 200m leđno

Japanac Riosuke Irie postavio je novi svetski rekord u plivanju na 200 metara leđnim stilom pošto je u Sidneju tu deonicu preplivao za minut i 52,86 sekundi.

On je tako za 1,08 sekundi popravio dosadašnji najbolji svetski rezultat u toj disciplini koji je Amerikanac Rajan Lohte ostvario na Olimpijskim igrama u Pekingu prošle godine. Devetnaestogodišnji Japanac postavio je novi rekord na mitingu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 'Duel u bazenu' koji je organizovala Australijska plivačka federacija.

Irie je obaranje svetskog rekorda najavio pre samo mesec dana, na nacionalnom šampionatu Japana, kada je200 m leđno isplivao samo osam stotih delova sekunde sporije od Lohteovog rezultata koji mu je doneo zlatnu olimpijsku medalju.

Japanskom asu je juče, za malo, izmakao svetski rekord na 100 m leđno pošto je trku završio za 52,56 sekundi, što je dve stotinke sporije od rezultata Arona Pirsola. Amerikanac je svetski rekord postavio takođe na OI u Pekingu, osvojivši pritom i zlatnu medalju.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.