Stefani Graf dopingovana?

Izvor: B92, 25.Mar.2010, 21:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefani Graf dopingovana?

Sekretar Austrijske atletske federacije Helmut Baudis zatražio je da se pokrene postupak protiv atletičarke Stefani Graf zbog sumnje da se dopingovala.

"Mislim da bi sada trebalo pokrenuti postupak protuv Graf", izjavio je Baudis. Graf, koja je na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000. godine osvojila srebrnu medalju u trci na 800 metara, nedavno je u jednom intervjuu priznala da je 2003. godine >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u laboratoriji Humanoplazma u Beču transfuzijom primila krv.

Ranije ovog meseca, predstavnici labioratorije Humanoplazma objavili su da je njihove preparate koristilo nekoliko trenera u periodu od 2003. do 2006. godine kao krvni doping za oko 30 atletičara.

NADA istražuje da li su transfuzijama krvi obavljenim u tom periodu prekršena tadašnja antidoping pravila.

U tom slučaju, pokrenuo bi se postupak i protiv sada tridesetšestogodišnje Graf koja je u karijeri osvojila i tri srebrne medalje na prvenstvima sveta, pre nego što se povukla uoči Olimpijskih igara u Atini 2004. godine.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.