Srpski trijatlonac jači od bolesti

Izvor: B92, 06.Mar.2012, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski trijatlonac jači od bolesti

Ognjen Stojanović (21) već godinama je najbolji srpski trijatlonac, a u narednih nekoliko meseci pokušaće da se plasira na Olimpijske igre.

Stojanovićev put ka svetskom vrhu u jednom od najnapornijih sportova (1500 metara plivanja, 40 kilometara vožnje bicikla, 10 kilometara trčanja) počeo je u ranom detinjstvu, borbom protiv opake bolesti.

Kao petogodišnjem dečaku postavljena mu je dijagnoza da boluje od Leg-Kalve-Pertesovog sindroma, zbog čega je pod znakom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pitanja bilo da li će uopšte moći da hoda.

Ognjen je morao na operaciju, a kao terapiju lekari su mu savetovali da se bavi plivanjem i vožnjom bicikla.

To je krenulo dosta dobro, Ognjen je počeo da trenira plivanje, čime se bavio punih deset godin. U tom periodu roditelji su ga svakog dana vozili 30km do Novog Sada, da bi mogao da trenira.

Opširnije možete da pročitate u našoj rubrici 'Teme'.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.