Srpski biatlonac prvi kreće

Izvor: Glas javnosti, 12.Feb.2010, 17:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski biatlonac prvi kreće

VANKUVER - Na Zimskim olimpijskim igrama u Vankuveru našu zemlju predstavlja desetoro sportista, a na ceremoniji otvaranja, koja će biti održana u subotu od tri sata po našem vremenu, zastavu Srbije će nositi naša najbolja skijašica Jelena Lolović.

Od naših sportista na stazu će prvi izaći biatlonac Milanko Petrović, koji će 14. februara od 20.15 časova po našem vremenu učestvovati u sprintu na deset >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << kilometara. Ukoliko u toj trci bude među prvih 60, Petrović će dva dana kasnije od 21.45 časova učestvovati i u dohvatnoj trci na 12,5 kilometara.

Učešće na Igrama u Vakuveru Petrović će završiti 18. februara, kada je od 22 sata na programu pojedinačna trka na 20 kilometara.

U nordijskom skijanju Srbiju će predstavljati Belma Šmrković i Amar Garibović i oboje će nastupiti 15. februara. Šmrković će od 19 časova učestvovati u trci na 10.000 metara slobodni stilom, a od 21.30 Garibović će skijati na 15.000 metara slobodnim stilom.

U alpskom skijanju Lolović i Nevena Ignjatović će 20. februara u 19 časova startovati u superveleslalomu, a četiri dana kasnije, takođe od 19 časova, obe će učestvovati u veleslalomu. U slalomu, koji je na programu 26. februara u 19 časova, učestvovaće Lolović i Marija Trmčić.

U takmičenju boba četveraca, posada Srbije će 26. i 27. februara nastupiti u sastavu Vuk Rađenović, Slobodan Matijević, Igor Šarčević i Miloš Savić. Oba dana takmičenje počinje u 22 sata po našem vremenu.

Ceremonija zatvaranja biće održana 28. februara od 2.30 časova po našem vremenu.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Milanko Pertović prvi izlazi na stazu

Izvor: Kurir, 12.Feb.2010

VANKUVER, 12. februara (Tanjug) - Na zimskim Olimpijskim igrama u Vankuveru našu zemlju predstavlja desetoro sportista, a na ceremoniji otvaranja, koja je će biti održana u subotu od tri sata po našem vremenu, zastavu Srbije će nositi naša najbolja skijašica Jelena Lolović.  

Nastavak na Kurir...

Svečano otvorene 21. ZOI u Vankuveru

Izvor: Vesti-online.com, 13.Feb.2010, 07:09

Zimske olimpijske igre u Vankuveru svečano su otvorene u subotu rano ujutru po našem vremenu, uz defile sportista među kojima smo videli i naše predstavnike, koje je, noseći zastavu Srbije, predvodila alpska smučarka Jelena Lolović...Prvi put u istoriji zimskih olimpijskih igara, svečanost otvaranja...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.