Smotra srpske mladosti u Nišu

Izvor: Politika, 08.Maj.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smotra srpske mladosti u Nišu

Niš – Skoro 6.000 učenika osnovnih i srednjih škola iz 59 gradova u Srbiji od juče je u Nišu, koji je domaćin osmih Olimpijskih igara učenika Srbije. Nišlije, kao dobri domaćini, pobrinuli su se da ova smotra mladih i njihova sportska takmičenja i takmičenja u veštinama proteknu u najboljem redu. Na stadion u Čairu, gde je održana svečanost otvaranja, olimpijski plamen donela je Aleksandra >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Aleksić, najbolja srpska gimnastičarka, i baklju predala Lidiji Mihajlović, učesnici naredne olimpijade u Pekingu, na kojoj će braniti boje reprezentacije Srbije u streljaštvu.

Olimpijske igre školske omladine Srbije otvorio je proslavljeni odbojkaški reprezentativac Željko Tanasković, inače predsednik Saveza za školski sport Srbije. Svečanosti otvaranja prisustvovao je i zamenik ministra sporta omladine Aleksandar Šoštar, koji je učesnicima školske olimpijade poželeo puno uspeha i dobrih rezultata. U ime grada domaćina, gradonačelnik Niša Smiljko Kostić u pozdravnoj reči rekao je da je Niš u prošlosti bio grad vrhunskog sporta i vrhunskih sportista i izrazio očekivanje da će na Olimpijskim igrama školske omladine Srbije osim dobrih rezultata verovatno pažnju privući i budući asovi naše zemlje.

Mladi iz cele Srbije takmičiće se u 13 sportskih disciplina, a školska olimpijada u Nišu trajaće do 13. maja, kada će na svečanosti zatvaranja i dodele nagrada biti ugašen i olimpijski plamen.

T. T.

[objavljeno: 09/08/2008]
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.