Robles osvojio zlato u disciplini 110 metara sa preponama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Avg.2008, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Robles osvojio zlato u disciplini 110 metara sa preponama

PEKING - Kubanski atletičar svetski rekorder u disciplini 110 metara sa preponama Dejron Robles osvojio je danas olimpijsku zlatnu medalju u Pekingu.

Dejron Robles je zlato na 110 metara sa preponama osvojio rezultatom 12.93 i jedini je sprinter koji je u finalnoj trci zabeležio vreme ispod 13 sekundi.

Srebrnu i bronzanu medalju osvojili su sprinteri SAD-a.

Dejvid Pejn je srebro osvojio rezultatom 13.17, dok je lošiji rezultat za jednu stotinku Dejvidu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Oliveru bio dovoljan za bronzanu medalju.

Od discipline 110 metara sa preponama Kinezi su mnogo očekivali jer je Liu Sjang bio jedan od glavnih favorita za osvajanje zlatne medalje.

Liu se u ponedeljak povukao iz kvalifikacija pošto je povredio stopalo i tako propustio priliku da odbrani zlatnu medalju osvojenu na Igrama u Atini pre četiri godine.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.