Restrikcije struje uoči svečanog otvaranja OI?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Avg.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Restrikcije struje uoči svečanog otvaranja OI?

PEKING - Olimpijske igre počinju u petak, a Kina se suočava sa nedostatkom električne energije širom zemlje.

Očekuje se da će ceremonija otvaranja privući veliki broj gledalaca širom Kine i stanovnici su zabrinuti da, zbog eventualnog nedostatka struje, neće biti u mogućnosti da odgledaju televizijski prenos.

"To će biti nečuveno. Očekujem da se imenuju krivci ako nestane struja tokom svečane ceremonije otvaranja Igara", rekao je Li Ding, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << stanovnik jugozapadne kineske provincije Guičou.

Restrikcije struje sprovode se u polovini kineskih provincija, kao i brojnim industrijskim korisnicima, kada se podigne temperatura vazduha.

Zvaničnici kineske elektrodistribucione mreže uveravaju da će stanovnici Kine biti u mogućnosti da preko svojih tv-ekrana gledaju ceremoniju otvaranja, bez brige o nedostatku struje.

"Potreba za strujom odnosi se na samo 20 odsto teritorije, a zahvaljujući našim poduhvatima na terenu, mnogo porodica će moći da nesmetano gleda otvaranje. Obavestili smo lokalne vlasti da stanovnicima osiguraju nesmetanu isporuku struje u toku Olimpijskih igara", rekao je zvaničnik koji nije želeo da se predstavi, jer nije

zvanični portparol elekrodistribucione mreže.

Kako bi se izbegle restrikcije, potpredsednik vlade Li Kećing je danas posetio kompaniju za proizvodnju električne energije u provinciji Šansi, gde je rekao radnicima da je nesmetana isporuka struje veoma važna.

U Kini prioritet u snabdevanju električnom energijom imaju zgrade vlade, bolnice i škole, dok mnoga preduzeća u industriji moraju da se suoče sa čestim nedostacima struje.

Mnogi stanovnici složni su u oceni da su skupe karte za ceremoniju otvaranja i da im zbog toga ne bi trebalo uskratiti pravo da tu manifestaciju gledaju preko televizije.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.