Izvor: B92, 01.Apr.2012, 20:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rektor podnosi ostavku zbog Šmita

Budimpešta -- Rektor univerziteta Zemelvajs, koji je poništio doktorat mađarskog predsednika Pala Šmita iz 1992. godine zbog plagijata, najavio je da će podneti ostavku.

Rektor Tivadar Tulašaj rekao je da je odluka o poništenju doktorata dovela do primetnog gubitka poverenje u njega kod Ministarstva za nacionalne resurse, koje nadzire obrazovanje.

Tulašaj je rekao da će sutra obavestiti ministarstvo o svom odlasku i izrazio nadu da će to vratiti stvar u normalu posle skandala.

Univerzitet je u istrazi utvrdio da je oko 200 od 215 strana Šmitovog doktorata o modernim Olimpijskim igrama uglavnom prepisano od druga dva autora.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rektor univerziteta podnosi ostavku zbog poništenja Šmitovog doktorata

Izvor: Blic, 01.Apr.2012

Rektor univerziteta Zemelvajs koji je poništio doktorat mađarskog predsednika Pala Šmita iz 1992. godine zbog plagijata, rekao je danas da će podneti ostavku. ..Rektor Tivadar Tulašaj rekao je da je odluka o poništenju doktorata dovela do primetnog gubitka poverenje u njega kod ministarstva za...

Nastavak na Blic...

Zbog doktorata Pala Šmita ostavku dao rektor univerziteta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Apr.2012

BUDIMPEŠTA -..Rektor univerziteta Zemelvajs koji je poništio doktorat mađarskog predsednika Pala Šmita iz 1992. godine zbog plagijata, rekao je danas da će podneti ostavku...Rektor Tivadar Tulašaj rekao je da je odluka o poništenju doktorata dovela do primetnog gubitka poverenje u njega kod ministarstva...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Mađarska: Rektor univerziteta dao ostavku zbog poništenog predsednikovog doktorata

Izvor: Vesti-online.com, 02.Apr.2012, 00:25

Rektor univerziteta Zemelvajs koji je poništio doktorat mađarskog predsednika Pala Šmita iz 1992. godine zbog plagijata, rekao je da će podneti ostavku...Rektor Tivadar Tulašaj rekao je da je odluka o poništenju doktorata dovela do primetnog gubitka poverenje u njega kod ministarstva za nacionalne...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.