Pobeda Srbije na pripremama za OI

Izvor: B92, 04.Avg.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobeda Srbije na pripremama za OI

Reprezentacija Srbije je posle dva remija uspela da zabeleži pobedu u pripremnim utakmicama za Olimpijske igre u Pekingu.

Pošto su u mečevima sa Kinom zabeležili rezultate od 1:1 i 0:0, "Orlovi" su u u Šangaju selekciju tog grada u ponedeljak deklasirali 6:0. Naši fudbaleri su postigli po tri pogotka u oba poluvremena. Strelci su bili Aleksandar Kolarov (24. minut, penal), Dušan Tadić (33. minut), Ljubomir Fejsa (42. minut), Aleksandar Živković (50.minut) >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Miljan Mrdaković (68.minut) i Duško Tošić u 75. minutu.

Meč je bio zatvorenog tipa, a zbog pravila FIFA i Organizacionog komiteta u danima pred start Igara. Utakmica je odigrana na terenu Univerzitetskog sportskog centra Dong Hua.

Selekcija Šangaja je bila sastavljena većinom od igrača iz lokalnog najvećeg kluba Šen Hua. Trener ovog kluba je Dragan Kokotović, kome u radu sa golmanima pomaže Goran Čumić. Ali, zbog kombinovanog sastava Selekcije Šangaja Kokotović nije bio na klupi, već je utakmicu posmatrao sa tribina.

Od početka naši reprezentativci su preuzeli punu inicijativu. U prvih 20 minuta tečne akcije, ipak, nisu uslovile pravim šansama. Najkonkretniji je bio Kolarov, koji je u 17. minutu iz slobodnog udarca sa 25 metara snažno šutirao, ali je golman Han odlično reagovao.

Zoran Tošić je u 23. minutu osvojio loptu na 40 metara od gola Hana, usledio je jak udarac, a odbijenu loptu prihvatio je Tadić i krenuo je u dribling. Golman kineskog tima ga je srušio, a Kolarov je u 24. minutu smirenim udarcem po zemlji realizovao dosuđeni penal i doveo Srbiju u vođstvo 1:0.

Pritisak na gol protivnika je nastavljen, što je dovelo do povećanja vođstva. U međuvremenu su stvorene brojne prilike i olimpijci Srbije su u potpunosti zagospodarili terenom.

U 33. minutu, posle duge akcije našeg tima, Gulan je fenomenalno uposlio Tadića, koji se oslobodio protivničkih igrača i sa 12 metara je loptu poslao u dolji desni ugao Hanovog gola. Slična akcija viđena i u 42. minutu, kada je Fejsa odlično video slobodan prostor, pustio loptu par metara i preciznim udarcem sa 20 metara postigao je treći gol.

Selektor Miroslav Đukić je u poluvremenu izvršio osam zamena, a na sličan korak opredelio se i trener Selekcije Šangaja, koji je promenio četvoricu fudbalera.

U 50. minutu Pavlović je veoma dobro prošao po desnoj strani, uputio je idealan centaršut, a Živković je rutinski prosledio loptu sa osam metara u dalji Hanov ugao. Sličan napad izvršili smo i tri minuta kasnije, kada je Pavlović uposlio Mrdakovića - lopta je posle šuta iz okreta sa 12 metara završila tik pored desne stative.

Peti gol za Srbiju postigao je Mrdaković u 68. minutu. Po levoj strani je prošao Živković, centrirao je, a Mrdaković je bio i brz i vešt - sa pet metara udaljenosti, na prvoj stativi, postigao je novi gol za našu ekipu.

Na 6:0 povisio je Duško Tošić u 75. minutu. Do kraja utakmice propušteno je još nekoliko prilika za povećanje rezultata, ali to nikako nije pokvarilo odličan utisak o igri i ostvarenoj pobedi.

Reprezentativci Srbije će u utorak trenirati na stadionu u Šangaju na kojem će u četvrtak, 7. avgusta, sa početkom u 17 sati po lokalnom, odnosno 11 sati po našem vremenu, igrati prvu utakmicu Grupe A protiv Australije.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.