Otvorena zimska turistička sezona 2010/2011 na Jahorini - VIDEO

Izvor: IstocnoSarajevo.net, 28.Nov.2010, 12:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvorena zimska turistička sezona 2010/2011 na Jahorini - VIDEO

Direktor Olimpijskog centra /OC/ "Jahorina" Branko Koroman, u hotelu "Bistrica" na Jahorini svečano je otvorio turističku manifestaciju Berza turizma i ugostiteljstva "U susret zimi 2010/2011", kao i zimsku turističku sezonu na ovoj olimpijskoj ljepotici. Berzu su organizovali Turistička organizacija grada Istočno Sarajevo i olimpijski centar Jahorina, a generalni pokrovitelj ove manifestacije je ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske. Berza trgovine i turizma na Jahorini okupila je predstavnike turoperatora, turističkih agencija, hotelijera, prozivođača i dobavljača hrane, pića i opreme iz BiH i zemalja regije.

Podsjetivši da centar "Jahorina" i Turistička organizacija Grada Istočno Sarajevo 14. put organizuju ovu manifestaciju, Koroman je istakao da je OC "Jahorina", zahvaljujući Vladi Republike Srpske /RS/, dobio finansijsku mogućnost da krene u realizaciju brojnih projekata, od kojih su neki već urađeni.

"Usvojili smo ukupni investicioni plan od 41 milion KM, a do sada smo realizovali najznačajniji projekat - izgradnju dva šestosjeda i sada te instalacije imaju kapacitet od 2000 skijaša na čas, dok će se u drugoj fazi u narednom periodu ovaj kapacitet podići na 3000 skijaša na čas, te izgraditi garaža na Ogorjelici 1", rekao je Koroman.

Istakavši da će na narednoj sjednici Nadzornog odbora OC "Jahorina" biti usvojena tenderska dokumentacija za izgradnju šestosjeda na Skočinama i izgradnju garaže na šestosjedu Poljice, Koroman je rekao da se trenutno realizuje projekat vještačkog osnježavanja na Jahorini, koji bi trebalo da bude završen narednog mjeseca.

"Cilj nam je da povećamo interesovanje i da i drugi investitori i privatnici pronađu ekonomsku...
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na IstocnoSarajevo.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta IstocnoSarajevo.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta IstocnoSarajevo.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.