Olivera predvodi elitu

Izvor: Glas javnosti, 29.Maj.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Olivera predvodi elitu

Srpska kraljica sportova pokazaće danas na stadionu Partizana sve svoje adute, koji će nastojati da budu dobra konkurencija vrednim gostima iz inostranstva. Među svetskim prvacima, rekorderima i osvajačima olimpijskih odličja, koji su stigli u Beograd da učešćem na mitingu odaju priznanje tragično nastradalom visokom funkcioneru olimpijskog pokreta i bivšem atletičaru Arturu Takaču, srpske atletičare predvodiće Olivera Jevtić.

Ona je izjavila da bi bila veoma zadovoljna >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << ako bi na mitingu postigla olimpijsku normu u trci na 5.000 metara.

- San svakog sportiste su olimpijske igre. Imala sam tu čast da sam među prvima ostvarila olimpijsku normu i to u maratonu. Na mitingu „Artur Takač“ trčaću na osam puta kraćoj disciplini, na 5.000 metara - rekla je Olivera Jevtić, ističući da je pre osam godina sa ličnim i državnim rekordom od 15 minuta i 11 sekundi ušla je u finale OI u Sidneju 2000.

- Sada sam u maratonskom treningu i 5.000 metara bi trebalo da mi bude dobar zalet za završne pripreme za OI u Pekingu. Konkurencija će biti izuzetna, ali ne opterećujem se time, već rezultatom. Volela bih da istrčim olimpijsku normu za Peking, sa time bih bila veoma zadovoljna- rekla je Jevtić.

ZA SVETSKI REKORD  „SITROEN C4“

Direktor „Memorijala Artur Takač“ Dragan Životić istakao je da očekuje da Beograd dobije i gran pri miting, te da će trofej „Artur Takač“ doći „sa neba“, pošto će ga doneti padobranci koji će sleteti na stadion. On je najavio da je nagrada u slučaju obaranja svetskog rekorda automobil „sitroen C4“ koji će biti izložen pored atletske staze.

Svetski prvak iz 2003. i 2006. godine na 5.000 metara Saif Saed Šahin iz Katara, koji je do pre pet godina trčao za Keniju kao Ričard Čelimo, priznao je da se dugo oporavljao od povrede, ali da ipak očekuje dobar rezultat.

- Prvi put sam u Beogradu. Dugo se nisam takmičio zbog povrede kolena, ali i dugo se pripremam za Olimpijske igre u Pekingu. Očekujem dobar rezultat, koji će zavisiti i od vremena. Bolje bi bilo da bude malo hladnije- poželeo je bivši svetski šampion Šahin.

Beogradski internacionalni miting „Memorijal Artur Takač“ počinje danas u 17 sati trkom dečaka i devojčica, najbržih učesnika školske akcije“Brzinom do zvezda“. Od 18 časova organizatori su najavili učešće oko 200 takmičara iz 49 zemalja sveta. Povodom mitinga po prvi put u Beograd je doputovao predsednik Evropske atletske federacije (EAF) Hansjorg Virc.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.