Odbojkašice startovale pobedom: Srbija - Kazahstan 3:1

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Avg.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbojkašice startovale pobedom: Srbija - Kazahstan 3:1

PEKING - Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije startovala je pobedom na 29. Olimpijskim igrama u Pekingu pošto je jutros, u drugoj utakmici B grupe, savladala Kazahstan sa 3:1 (25:21, 25:17, 23:25, 25:21).

Utakmica je odigrana u Gradskoj dvorani, a sudili su Dejvidson (Kanada) i Rodrigez (Portoriko)

SRBIJA: Nikolić, Brakočević, Đerisilo-Stanković, Krsmanović, Molnar, Vesović, Ognjenović, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Čitaković-Đurišić, Simanić, Malagurski, Veljković i Ćebić.

KAZAHSTAN: Kucko, Karpova, Išimceva, Pjurova, Matvejeva, Gruška, Zajceva, Iljuščenko, Žukova, Nasedkina, Ezau i Pavlova.

U meču sa puno oscilacija najbolje srpske odbojkašice savladale su Kazahstan, ali selektor Zoran Terzić sigurno neće biti zadovoljan igrom svojih izabranica u najvećem delu meča.

Kvalitet, koji je očigledno bio na strani reprezentacije Srbije, samo povremeno je dolazio do izražaja. Zato je sreća što prvi rival na Olimpijskom turniru nije bio jači, jer bi u tom slučaju naš tim do prvih bodova došao znatno teže.

Pravu snagu srpske odbojkašice su pokazale samo u drugom, i najvećem delu 4. seta.

Tada je sve funkcionisalo po želji Terzića. Prijem, raznovrsna igra u polju, čvrst blok, odličan servis, sve je bilo na najvišem nivou. Nažalost, u završnici poslednjeg seta, naš tim kao da je podcenio protivnika. Posle vođstva Srbije od 24:13 Kazahstanke su "vezale" osam poena što je počelo da unosi nervozu i na terenu i na klupi našeg tima.

Srećom, iskorišćena je deveta meč lopta i ženska odbojkaška reprezentacija Srbije je ostvarila prvu pobedu u istoriji Olimpijskih igara.

Sledeći meč naše najbolje odbojkašice igraju u ponedeljak protiv Alžira.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.