OKS deli priznanja

Izvor: S media, 17.Dec.2010, 09:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OKS deli priznanja

Olimpijski komitet Srbije danas od 18:15 u Domu Narodne skupštine uručuje trofeje najuspešnijim sportistima i ekipama u 2010.

Srpski sportisti blistali su širom planete u godini na izmaku, pa će Olimpijski komitet najuspešnijim pojedincima i ekipama uručiti zaslužena priznanja, kao i Trofej Međunarodnog olimpijskog komiteta.

Na tradicionalnoj svečanosti očekuje se oko 600 >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << gostiju, a s obzirom na to da je ovo godina jubileja, proslava 100 godina Olimpijskog pokreta u Srbiji, u ime osvajača medalja i učesnika na OI, po jedan sportista će primiti i zlatnu, srebrnu, bronzanu i učesničku značku.

Velika pobeda Srbije

Obeležen vek olimpijskog pokreta u Srbiji (FOTO)

OKS usvojio kriterijume za najbolje sportiste

Podsetimo, Predsedništvo OKS je, na sednici početkom nedelje, na predlog komisije za priznanja, proglasio najuspešnije u 2010, a prvi put su izabrani najbolji mladi sportista i najbolja mlada ekipa.

Za najbolje među najboljima, priznanje će dobiti - seniori: Zorana Arunović (srebro i zlato na SP u streljaštvu), Novak Đoković (3. na ATP listi i osvajač Dejvis kupa), muška odbojkaška reprezentacija (bronza na SP), ženska odbojkaška selekcija (prvo mesto u Evropskoj ligi) i Dejvis kup reprezentacija (najuspešniji ekipni plasman u individualnim sportovima). Mladi: Velimir Stjepanović (bronza i srebro u plivanju na OI mladih u Singapuru) i košarkaški tim Srbije "3 na 3" (zlato na OI mladih u Singapuru). Za najboljeg trenera proglašen je Marijan Vajda, trener Novaka Đokovića.

Inače, specijalno priznanje OKS će dodeliti Slobodanu Živojinoviću, predsedniku Teniskog saveza Srbije.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.