Nemački jahač suspendovan zbog dopinga konja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Apr.2009, 20:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemački jahač suspendovan zbog dopinga konja

BERLIN - Nemački jahač Kristijan Alman čiji je konj na Olimpijskim igrama u Pekingu prošle godine bio pozitivan na nedozvoljeno sredstvo kapsaicin, danas je retroaktivno suspendovan na osam meseci, tako da mu kazna ističe 20. aprila.

Odluku o suspenziji Almana doneo je Međunarodni sud za arbitražu u sportu (TAS), na osnovu žalbe Nemačke konjičke federacije koja je tražila da se Alman kazni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sa osam, a ne sa četiri meseca suspenzije, što mu je prvobitno odredila Međunarodna konjička federacija.

"Jahač je suspendovan u periodu od 21. avgusta 2008. do 20. aprila 2009. godine", navodi se u saopštenju TAS i ističe da se poništavaju svi rezultati i medalje koje je ovaj nemački takmičar osvojio u prethodnih sedam meseci. Takođe, Alman je obavezan da vrati sav novac koji je zaradio od završetka Olimpijskih igara do sada.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.