Ne dam ostavku!

Izvor: Glas javnosti, 16.Avg.2008, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ne dam ostavku!

Selektor A i olimpijske reprezentacije Miroslav Đukić ističe da je u potpunosti spreman da se suoči sa Stručnim odborom FSS i da podnese izveštaj o učinku „orlova“ na OI u Pekingu. Mladog stručnjaka ne zabrinjava mišljenje predsednika FSS Tomislava Karadžića o njegovom dosadašnjem učinku i ponavlja da nema nameru da podnese ostavku na selektorsku funkciju.

- Neću podneti ostavku jer smatram da obavljam >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << selektorski posao u okviru realnih mogućnosti. Da mislim da sam isključivi krivac za neuspeh u Pekingu, ne bi bilo problema, moja ostavka bi već bila na Karadžićevom stolu. Ovako, izaći ću sa analizom pred Stručni odbor i, verujem, dobiti podršku za dalji rad - napominje Đukić u razgovoru za Glas javnosti.

Srpski selektor podvlači da moramo biti realni i sagledati gde se trenutno nalazimo.

- Mislim da je u ovoj situaciji najvažnije ostati trezven i dobro sagledati sve činjenice. Stručni odbor će analizirati učinak i selektora i igrača i, nadam se, doneti pravi sud. Ne bežim od svog dela odgovornosti, jer uvek ga ima, ali je najbitnije da iz svega izvučemo pouke i da se pripremimo za start kvalifikacija za SP 2010. godine.

Kormilar „orlova“ priznaje da se tim nije dovoljno dugo pripremao za OI, i da učešće na ovakvom takmičenju podrazumeva da imate na raspolaganju najbolji mogući tim.

- Mislim da je FSS učinio sve što je mogao da odemo u Peking sa najboljim timom, ali je činjenica i da je stav FIFA o oslobađanju igrača bio veoma nejasan. Na primer, neke reprezentacije su imale sve igrače na raspolaganju tri nedelje pre početka turnira, a nama su fudbaleri stizali u Peking u tom periodu, a pri tom su bili i pod pritiskom klubova da se vrate. Naravno, to nije alibi, ali...

Đukić napominje i da se ne kaje što je prihvatio da predvodi i olimpijski tim u Pekingu.

- Ne razmišljam na takav način jer uvek pokušavam da izvučem pozitivne stvari. Smatram da su OI u Pekingu bile dobra prilika da vidimo šta ovaj mladi tim može - zaključuje selektor Đukić.

Kuku lele, sada smo nadrljali.

Kada ovaj nabedjeni strucnjak ovako rezonuje bolje ni da ne idemo u kvalifikacije za svetsko prvenstvo. Samo cemo s ebrukati.

Da li je moguce da neko ko ne pamti kada mu je tim poslednji put pobedio ovako reaguje ???

Izgleda da ce morati da radi motka !!!

@Batke,

Ne lupetaj decko. Taj strucnjak je jedan od retkih koji u tom poslu umeju da sastave prostoprosirenu recenicu, a da istovremeno hoce da se prihvati tog posla (prema tome neka mi niko ne pominje Antice i njemu slicne). Istovremeno je strucno vrlo jak (dokaz je srebro sa Evropskog u fudbalu, sa ne bas tako jakim timom). Alternativa su Coric, Kosanovic i ostali veciti fenomeni Srpskog fudbala, kojima ni dragi Bog nista ne moze. Prema tome, pustite coveka da radi, mozda i napravi nesto (mada sto bi nas narod rekao, "tesko je od g napraviti pitu").

Slazem se treba pustiti covjeka da radi posao za koji je placen. Sa mladom ekipom treba vremena i strpljenja, oscilacija ce uvijek biti. Svaka cast Djuki kako podnosi ovo sve sto se desava u nasem tzv. fudbalu i tzv. savezu. Meni je muka od tog saveza jos od Miljanicevih dana. Sklonite se bre neka mladi rade svoj posao. Djuka samo napred ti si jedini sa obrazom i cestito radis to sto radis, kamo srece da se i ostali ugledaju na to, a ne da pocnu da pricaju kad se desi neki poraz i slicno. Prestanimo jednom za sva vremena mi svi biti selektori i pustimo stvarnog selektora da radi svoj posao ma ko on bio.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.