Muke po srpskom bob timu

Izvor: Glas javnosti, 19.Feb.2010, 08:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muke po srpskom bob timu

"Apsolutni prioritet su nam zdravlje i bezbednost naših sportista i ukoliko ono bude ugroženo na bilo koji način, neću se libiti da intervenišem. Moramo da isključimo bilo kakve mogućnosti povreda ili bilo čega sličnog. Neka bude zabeleženo da je Srbija učestvovala u takmičenju i da se naš bob pustio do cilja - kaže  šef srpske olimpijske misije u Vankuveru Branislav Jevtić.

Srpski bob tim polako, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << sigurno postaje glavna "fora" u Srbiji, pa se tako čak i na Fejsbuku pojavila grupa pod nazivom "Podrška prvom srpskom bob timu". Šef srpske olimpijske misije na Zimskim olimpijskim igrama u Vankuveru Branislav Jevtić raduje se takvom stanju stvari, ali ističe da ne treba praviti euforiju pre početka takmičenja i očekivati neke vrhunske rezultate od naših takmičara.

- Momci su svesni da su i samim učešćem napravili veliku stvar za sebe i Srbiju i taj odnos prema takmičenju bi trebalo da bude zadržan - kaže Jevtić.

Trener srpske bob posade potvrdio je da je bilo mnogo muke oko nabavljanja samog boba za Srbiju. Najpre je na pomolu bio dogovor sa pilotom kanadskog trećeg boba, čak je OKS pristao da plati iznos koji je tražen, a onda je vlasnik boba tražio depozit za slučaj da dođe do oštećenja tokom trke.

Slupali se Australijanci

Čak sedam posada boba dvojca doživelo je nesreće na treningu na stazi u Visleru, a najgore je prošao australijski reprezentativac Dankan Harvi. Posle nezgode, Harvi je sam izašao sa staze i sa lakšim povredama i u svesnom stanju primljen je u bolnicu, saopštili su iz australijskog tima.

Najbrža i najzahtevnija staza sveta

Koliko je OKS vodio računa o prvom srpskom bob timu, najbolje se vidi iz organizovanih priprema.

- Obezbedili smo da pilot boba i još jedan član posade budu na instruktaži, odnosno pripremnom treningu, u Visleru još 1. februara. Odradili su treninge kroz bob dvosed kako bi pilot upoznao stazu. Sada su sa nama i trener i još dva takmičara i od 22. će pristupiti treningu na stazi za koju se odavno zna da je najbrža i najzahtevnija na svetu. Kroz treninge će sigurno najbolje videti opasne zone na samoj stazi. Razgovaraću sa trenerom jer nam je cilj da ne forsiramo plasman, već da kroz učešće sagledamo naš kvalitet - kaže Jevtić.

Ma glavno je da ste vi malo otputovali, ne morate ni ucestvovati. Bolje bi vam bilo da ste ostali kod kuce sa mamama.

Ma glavno je da si ti nesto zino.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.