Misleći na Soči

Izvor: Vostok.rs, 23.Jan.2011, 14:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Misleći na Soči

23.01.2011. -

Ruska studentska reprezentacija se sprema za Svetsku zimsku univerzijadu, koja će biti održana od 27. januara do 6. februara u turskom gradu Erzurumu. Sportisti su usmereni isključivo na pobedu. Treneri i stručnjaci žele da provere rezervu. Oni koji nastupaju u Turskoj mogu da se pretvore u realne kandidate za olimpijsku reprezentaciju na Igrama-2014 u Sočiju.

Člana omladinskke reprezentacie Rusije u trkama na skijama 21-godišnjeg Antona Suzdaljeva >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << već nazivaju nadom Sočija-2014.Doduše, sam sportista tvrdi da je rano da se o tome priča. Videćemo kad počne Olimpijada"

Predstojeća Univerzijada je za mladog sportistu odlična mogućnost da proveri svoje snage u borbi protiv jakih suparnika iz različitih zemalja. To je takođe jedna etapa za pripremu za Igre u Sočiju, - kaže Anton Suzdaljev.

Raspoložen sam borbeno, cilj je dostojan nastup. Za sada nam nisu postavljeni neki zadaci, ali težim da predstavim dobar rezultat. Kod nas je organizovan tim Soči-2014, u kojem su sportisti ispod 23 godine, koji su dobijali nagrade na šampionatima Rusije. Ove sam godine bio treći na nacionalnom prvenstvu, a protekle godine drugi.

Svetska zimska univerzijada je po svojim razmerima i broju učesnika slična pravoj Olimpijadi. Program Univerzijade u Erzurumu obuhvata 11 sportova, u kojima će biti 66 kompleta nagrada. U takmičenjima će učestvovati rekordni broj sportista – skoro hiljadu ljudi iz 57 zemalja. Doduše, u Univerzijadi mogu da učestvuju sportisti ispod 28 godina. Neophodno je takođe da sportista bude student ili postdiplomac neke visoke škole – to je glavni uslov Svetskih studentskih igara. To je neformalni kriterijum, organizatori uzimaju u obzir uspeh studenta, on ne sme da ima nepoložene ispite. Mada mi je to teško, ipak spajam studije i sport, - priznaje Anton Suzdaljev.

Studiram na Akademiji Državne vatrogasne službe MVS RF. Već sam oficir, ove godine završavam studije, te ću steći profesiju inženjera vatrogasne bezbednosti. Često imam vežbe, takmičenja, ali uvek dođem na Akademiju, dobijem zadatke i polažem ispite. Rukovodstvo Akademije i predavači imaju razumevanje za mene, pomažu mi.

Prema tradiciji na Svetskim studentskim igrama ruska delegacija će biti jedna od najbrojnijih. Ove godine će Rusiju zastupati 165 sportista iz različitih regiona zemlje. Glavni suparnici Rusa će na Igrama-2011 biti reprezentacije Kanade, Južne Koreje, Japana i, svakako, Kine. Pre dve godine je prilikom zimske Univerzijade u kineskom Harbinu reprezentacija Rusije zauzela drugo mesto. Iza reprezentacije Kine.

Stručnjaci, treneri i sami sportisti su veoma obazrivi što se tiče prognoza. Oni ističu da će se reprezentacija Rusije boriti za to da se nađe među tri najjača tima. To je tek početak olimpijskog ciklusa, koji će biti završen 2014. godine Igrama u Sočiju. U domaćoj Olimpijadi ruski sportisti moraju da pobeđuju.

Izvor: Golos Rossii, foto: © Flickr.com/::Winston.Wong/cc-by-nc-sa 3.0
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.