Miloradovo selo

Izvor: Poznati.info, 28.Jul.2012, 14:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miloradovo selo

Milorad Čavić otkrio nam je kako izgleda jedan dan u Olimpijskom selu, šta može da se pojede, ko da se upozna, itd. Njega najviše fascinira što su sve oko njega sami šampioni.

Naša olimpijska legenda i nada, Milorad Čavić, malko je “prekršio pravila” i odlučio da na svom blogu otkrije neke sitnice vezane za život u Olimpijskom selu.

“Iz bezbednosnih razloga, moram odmah da vam kažem da nam nije dozvoljeno da dajemo previše detalja >> Pročitaj celu vest na sajtu Poznati.info << o Selu, kao i da nam je zabranjeno da objavljujemo slike iz Sela, sve dok se Olimpijske igre ne završe”, napisao je Čavić i dodao:

“Ali, uradiću najviše što mogu da vas upoznam s onim što smem da kažem.

Čavić je u Selo ušao 23. jula, svega šest dana pre prve trke i kaže da je odmah osetio veliko uzbuđenje oko sebe. Možda i preterano, jer se u prethodnom obraćanju na Twitteru požalio da u Selu trešti muzika i da je sve jedna velika diskoteka.

“Dok šetam hodnikom od svoje sobe do sale za ručavanje, trkači jure pored mene u svojim pripremama za atletska nadmetanja, vidim boksere i ostale takmičare u borilačkim veštinama kako se zagrevaju na ulici. Kad dođem u trpezariju, privremenu zgradu napravljenu za 5.000 ljudi, mogu da biram hranu iz pet do šest svetskih kuhinja i naravno Mekdonalds”.

“Ali, najbolja stvar vezana za trpezariju nije uopšte izbor hrane, već da svako koga sretnete je na neki način šampion u onome što radi i čime se bavi. Ako malo porazmislite o tome, shvatite da imate pristup najboljima od najboljih u sportu”.

“Kad završim s obrokom, nosim ostatke u posebne kante gde se ostavlje sve što se jednog dana može ponovo upotrebiti, odnosno reciklirati – pre svega papir i plastika. U slobodno vreme, iz trpezarije idem u ‘Internacionalnu zonu’, gde možete igrati bilijar, video igrice, gledati filmove ili jednostavno popiti kafu s prijateljima. Upoznavanje novih ljudi je prilično lako ovde, svi su fini i opušteni, tako da sam siguran da ću steći nove prijatelje”.

“Posle toga, sednem na autobus koji kruži selom, kako bih lakše mogao da se vratim do svog stana kako bih uzeo svoju opremu za plivanje, jer je uveliko vreme za trening. Pokupim peškir, naočare i kupaće gaće, posle čega se spustim na glavnu autobusku stanicu u selu. Odatle nas busevi voze do naših borilišta. Potrebno je deset ili 15 minuta vožnje do bazena, što uopšte nije loše!”

Selo nam pruža sve što nam je potrebno – neograničenu hranu i piće, vešernice, zabavu, transport, mogu da kažem da se o svemu brinu”, istakao je Milorad Čavić u svom novom blogu.

Inače, “Ibica” na koju se žalio Čavić po dolasku u selo nije bila žurka drugih sportista već proba ceremonije otvaranja Igara.

“Ispostavilo se da je glasna ‘Ibica` muzika koja se čula noću bila proba ceremonije”, napisao je Čavić u jednom od svojih prvi virtuelnih javljanja iz Londona.

Najuspešniji srpski plivač je u blogu na svom oficijelnom sajtu objasnio da, kao i prethodna dva puta, nije učestvovao na svečanom otvaranju jer to zahteva stajanje od pet, šest sati

“To je ozbiljan napor za telo plivača jedan dan pred početak takmičenja. Najgori deo ovoga je što mi sportisti nemamo priliku da vidimo tu magičnu predstavu ako ucestvujemo u njoj”, dodao je Milorad.

Čavić se osvrnuo i na svoj prvi nastup na ovogodišnjim Olimpijskim igrama – u nedelju će prvi nastupati za prvu srpsku štafetu 4×100.

“Iako odlazak u finale nije realan, ovo je moja prilika da učestvujem u dobroj trci pre 100m delfin u utorak, 2. avgusta. U svakom slučaju, štafeta je zabavna trka, a i čast je predstavljati svoju zemlju u štafeti!”

Uskoro očekujemo da nam otkrije koga je sve upoznao i kakva je prijateljstva sklopio.

(MONDO, foto: miloradcavic.com)
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Poznati.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Poznati.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Poznati.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.