Kolaković: Italija je mnogo bolja

Izvor: B92, 12.Maj.2012, 20:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kolaković: Italija je mnogo bolja

Odbojkaši Srbije nisu uspeli da izbore plasman na Olimpijske igre na turniru u Bugarskoj, a u tome ih je sprečila selekcija Italije.

Selektor Srbije Igor Kolaković rekao je nakon poraza u polufinalu u Sofiji da su "azuri" bili mnogo bolji i da forma njegove ekipe trenutno nije na pravom nivou.

"Italijani su svu snagu demonstrirali u prva dva seta, a mi smo im 'pomogli' svojom igrom. Očigledna je bila razlika izmedju dva tima u fizičkoj snazi i tehničkom delu. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Dobar treći set dao nam je nadu da možemo da igramo bolje u budućnosti. Italijani su nam servisom raspršili sve nade", rekao je Kolaković novinarima.

Italija je u Sofiji slavila sa 3:1, a u finalu kvalifikacionog turnira igraće protiv boljeg iz meča Bugarska - Nemačka. Uprkos porazu Srbija će imati još jednu šansu da izvadi olimpijsku vizu na novom kvalifikacionom turniru u junu u Japanu.

"Daleko smo od prave forme u odnosu na Italijane. Oni su bolji nego na prvenstvu Evrope. Ovo je realna slika, osim trećeg seta koji smo mi dobili. Imaćemo vremena da se što bolje spremimo za Japan, siguran sam da ćemo tamo izboriti plasman na OI", istakao je reprezentativac Srbije Miloš Nikić.

Njegov saigrač Aleksandar Atanasijević kazao je da su Italijani najači tim na turniru u Sofiji.

"Počeli smo loše i brzo pali u igri. Malo smo se vratili u nastavku, ali to nije bilo dovoljno. Italija je najbolja, verujem da će osvojiti ovaj turnir. Mi ćemo pokušati da uzmemo turnir u Japanu, znamo da možemo da igramo mnogo bolje", zaključio je Atanasijević.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kolaković: Italija je mnogo bolja

Izvor: Blic, 12.Maj.2012

Selektor muške odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković rekao je nakon poraza od Italije u polufinalu kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre da su "azuri" bili mnogo bolji i da forma njegove ekipe trenutno nije na pravom nivou..."Italija je bila mnogo bolja od nas, što je i dokazala, naročito...

Nastavak na Blic...

Kolaković: Italija je mnogo bolja

Izvor: Sportski Žurnal, 12.Maj.2012

Selektor Srbije Igor Kolaković rekao je posle poraza od Italije u polufinalu kvalifikacionog turnira za OI da su „azuri” bili mnogo bolji i da forma njegove ekipe trenutno nije na pravom nivou.. – Italijani su svu snagu demonstrirali u prva dva seta, a mi smo im pomogli svojom igrom. Očigledna...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Italija zaustavila Srbiju u polufinalu

Izvor: Politika, 13.Maj.2012, 20:51

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije izgubila je od Italije sa 3:1 (25:14, 25:19, 19:25, 25:16) u polufinalu olimpijskog kvalifikacionog turnira u Sofiji...Uprsko eliminaciji, izabranici Igora Kolakovića imaće još jednu priliku da izbore olimpijsku vizu na novom, interkontinentalnom kvalifikacionom...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.