Kiprotič heroj Ugande

Izvor: RTS, 15.Avg.2012, 20:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kiprotič heroj Ugande

Stiven Kiprotič, osvajač zlatne olimpijske medalje u maratonu, u Ugandi dočekan kao nacionalni heroj. Dosad je putem raznih priloga za njega prikupljeno oko 100.000 dolara.

Maratonac Stiven Kiprotič, jedini sportista iz Ugande koji je osvojio medalju na Olimpijskim igrama u Londonu dočekan je kao heroj u svojoj zemlji.

Kiprotič je pobedom u Londonu osvojio prvu olimpijsku medalju za Ugandu od 1996. godine i Igara u Atlanti, ujedno prvo prvo zlato od >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Minhena 1972. godine.

Gotovo nepoznat uoči odlaska u London, 23-godišnji Kiprotič vratio se kući kao velika vezda, a primio ga je i predsednik Joveri Museven.

Kako prenosi AP, poslanici razmatraju zakonski predlog kako bi "zlatnog" maratonca proglasili nacionalnim herojem, a dosad je putem raznih priloga za njega prikupljeno oko 100.000 dolara.

Kiprotič je maratonsku trku završio u vremenu od 2:08,01, ispred Kenijaca Abela Kiruija i Vilsonsa Kipsanga Kiprotiča.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.