Juveu derbi u Rimu, Napoli jedva do boda

Izvor: Sportski Žurnal, 26.Nov.2011, 21:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Juveu derbi u Rimu, Napoli jedva do boda

Derbi 12. kola Serije A pripao je Juventusu. Stara dama je slavila minimalno sa 1:0 protiv Lacija na „Olimpijskom stadionu“.

Jedini gol postigao je Simone Pepe u 34. minutu. Igrači Juvea su odlučujući pogodak postigli nakon školskog primera kontranapada, iz tri dodira. Alesandro Matri je prošao po levoj strani, video Pepea kako utrčava u kazneni prostor i pogodak je bio neminovan.
Gosti iz Torina su bili bolji rival u prvom, a Lacio u drugom poluvremeu, kada je pogodio i stativu (Ernanes u 60. minutu). Juventus je ovim trijumfom prestigao Udineze na liderskoj poziciji na tabeli.

Napoli je očigledno umoran od duela u Ligi šampiona protiv Mančester Sitija, jedva izvukao bod u Bergamu. Atalanta je povela preko Denisa u 64. minutu, da bi izjednačenje Napolitancima doneo Edinson Kavani u 93. minutu.
Novara je za osam minuta u drugom poluvremenu preokrenula vođstvo Parme i tako pobegla iz opasne zone. Mlekadžije su povele autogolom Matea Ćenturionija u 29. minutu.

Kada se činilo da će bodovi otići na konto gostujućeg tima, prvo je Rafaele Rubino doneo izjednačenje u 70, da bi Marko Rigoni glavom u 78. minutu rešio pitanje pobednika.
Katanija je došla do tri boda na gostovanju u Lećeu u poslednjem minutu. Junak trijumfa Sicilijanaca bio je Pablo Cesar Barijentos.
Udarac Argentinca je u prvi mah bio izblokiran, ali je desnokrilni napadač iz drugog pokušaja zatresao mrežu domaće ekipe.
Ekipa Lećea, u čijim redovima je Nenad Tomović odigrao ceo meč, tako je kažnjena za silne promašaje i nalazi se u nezavidnoj poziciji na tabeli Serije A.
Semafor 12. kola:
Leće – Katanija 0:1 (Barijentos 90)
Novara – Parma 2:1 (Rubino 70, Rigoni 78 – Ćenturioni 29. autogol)
Lacio – Juventus 0:1 (Pepe 34)
Atalanta – Napoli 1:1 (Denis 64 - Kavani 90)
Petak:
Udineze – Roma 2:0 (Di Natale 79, Isla 89)
Nedelja:
Kaljari – Bolonja
Ćezena – Đenova
Palermo – Fiorentina
Sijena – Inter
Milan – Kjevo
Tabela:  Juventus 25, Udineze 24, Lacio 22, Milan (-1) 21, Roma i Katanija po 17, Napoli i Palermo (-1) po 16, Đenova (-2) , Kjevo (-1) i Parma po 15, Sijena (-1) i Atalanta po 14, Fiorentina (-1) i Kaljari (-1) po 13, Inter (-2) 11, Novara i Bolonja (-1) po 10, Leće 8, Ćezena (-1) 6.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.