Isinbajevoj Princ od Asturije

Izvor: B92, Beta, 02.Sep.2009, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Isinbajevoj "Princ od Asturije"

Dvostruka olimpijska šampionka i svetska rekorderka u skoku s motkom Jelena Isinbajeva dobitnica je prestižne nagrade "Princ od Asturije".

"Jelena Isinbajeva je najbolja skakačica s motkom svih vremena i ostvarila je istorijske rezultate, i postala je jedina žena koja je uspela da preskoči barijeru od 5 metara, a ujedno je postavila ukupno 27 svetskih rekorda u sportu", kaže se u obrazloženju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odluke žirija.

24-godišnja Ruskinja je na mitingu „Zlatne lige", koji je prošle nedelje održan u Cirihu, postavila novi svetski rekord od 5.06 metara, čime je za jedan centrimetar popravila onaj koji je postavila na Olimpijskim igrama u Pekingu, gde je osvojila zlatnu medalju. Isinbajeva je novi rekord postavila posle razočaranja na Svetskom prvenstvu u Berlinu, na kojem nije uspela da dođe do medalje.

Sportska nagrada „Princ od Asturije" se dodeljuje osobama ili grupi ljudi koji stalno pokušavaju da nadmaše sebe, i koje doprinose razvoju i promociji sporta". Prestižna španska nagrada se dodeljuje svake godine, i to u još sedam kategorija, osim sporta, a priznanje, uz 50.000 evra, u Ovijedu uručiće Princ Felipe, koji sam nosi tu titulu.

Prošle godine nagradu „Princ od Asturije" dobio je bivši prvi teniser sveta Rafael Nadal, a među bivšim dobitnicima nalaze se i sedmostruki svetski šampion Mihael Šumaher, atletska legenda Karl Luis i bivša teniserka Martina Navratilova.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.