Hrabro srce srpskih bobista

Izvor: Glas javnosti, 01.Mar.2010, 07:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrabro srce srpskih bobista

Šef srpske olimpijske misije u Vankuveru poželeo je da prvi sprski bob tim ostane upamćen po tome što se spustio niz takozvanu stazu smrti bez posledica, a Vuk Rađenović, Miloš Savić, Slobodan Matijević i Igor Šarčević su mu ispunili želju. I više od toga. Od 31 prijavljene posade Srbija je završila na 18. mestu, što je, imajući u vidu sve probleme s kojima su se naši bobisti susreli, više nego dobar rezultat.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << />
Nemci u stotinki oteli srebro

Zlatnu olimpijsku medalju osvojio je, apsolutno zasluženo i ubedljivo, bob četverac Sjedinjenih Američkih Država. Zato je u borbi za srebro bilo više nego napeto. Kanađani su posle tri trke imali prednost u odnosu na Nemce od devet stotinki, ali su od samog starta vozili sporije za po dva stota dela stotinke po prolaznom vremenu i na kraju morali da se zadovolje samo bronzanom medaljom, a drugo mesto na pobedničkom postolju im je pobeglo za jednu stotinku.

- Veoma sam zadovoljan! Postigli smo sjajan rezultat i mnogo smo srećni! Završili smo na 18. mestu, što znači da smo u samoj eliti! Drago mi je da da smo razuverili one koji su možda sumnjali u naše mogućnosti. Imali smo jaku moralnu podršku od pravih ljudi i nijednog trenutka se nismo osećali kao da smo sami. Kada je moj otac i naš trener, bio pilot bob tima Jugoslavije u Solt Lejk Sitiju 2002. završili smo takmičenje na 25. mestu. Bilo mi je važno da budemo barem 24. ili bolji - kroz osmeh je govorio Vuk Rađenović po završetku četvrte trke.

A šef misije Olimpijskog tima Srbije, onaj sa početka teksta, bio je izuzetno zadovoljan ostvarenjem našeg četverca.

- Pokazali smo da možemo da se takmičimo sa najboljima. Naši momci, na čelu sa pilotom Vukom Rađenovićem, pokazali su veštinu, hrabrost i odvažnost! Na izuzetno teškoj stazi, na kojoj se veliki broj posada prevrnuo, bob tim Srbije se svaki put uspešno spustio. Vuk je imao poverenje posade, što je izuzetno važno. Možemo biti vrlo zadovoljni - poručio je Jevtić iz Vankuvera.

G. F.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.