Gimnastika: Komaneči kritikuje sistem ocenjivanja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Avg.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gimnastika: Komaneči kritikuje sistem ocenjivanja

PEKING - Jedna od najboljih gumnastičarki svih vremena Rumunka Nađa Komaneči, koja je prva u istoriji ženske gimanstike na Olimpijskim igrama u Montrealu 1976. godine dobila ocenu "deset", kritikovala je novi sistem bodovanja na predstojećoim Olimpijskim igrama u Pekingu, po kojem gimnastičari ni teoretski neće moći da dobiju "desetku".

Dosadašnji način ocenjivanja koji je trajao još od 1920. godine ukinut je posle Igara u Atini 2004. zbog kontraverznih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sudijskih odluka kojima je greškom dodeljena zlatna medalja američkom gimnastičaru Polu Hemu, umesto Južnokorejcu Jang Te Jangu.

"Nisam srećna zbog činjenice da na nadmetanjima više neće biti mogućnosti da gimnastičari budu ocenjeni "desetkom". Zna se šta znači ta ocena u svetu gimnastike. "Desetka" je bila naš najbolji brend u svetu sporta. Sada ga više nemamo", rekla je petostruka olimpijska šampionka i gimnastičarka koja je "desetku" dobila sa svega 14 godina.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.