„Gaučosi“ čuvaju olimpijski lovor

Izvor: Glas javnosti, 24.Avg.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Gaučosi“ čuvaju olimpijski lovor

„Gaučosi“ su ponovo prigrabili olimpijski lovor! Pobedom nad Nigerijom u finalu 1:0, Argentina je odbranila zlato osvojeno pre četiri godine u Atini, ali se ujedno i revanširala „superorlovima“ za poraz iz finala od pre 12 godina, takođe na Olimpijskim igrama. Jedini pogodak na meču postigao je Anhel di Marija u 58. minutu.

Međutim, finalni >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << meč u Pekingu na stadionu „Ptičje gnezdo“, koji je bio prilično nezanimljiv, prošao je u senci sudijskih tajm-auta. Naime, glavni arbitar utakmice, Mađar Kasai, čak dva puta je prekidao susret zbog paklene vrućine, u 30. i 70. minutu, kako bi se igrači osvežili. U Pekingu je, u vreme odigravanja meča, izmereno 42 stepena!

- Temperatura je „ubila“ fudbal. Većina igrača nije igrala na svom nivou zbog vrućine. Mi ne donosimo odluke. Rekli su da moramo da igramo utakmicu u podne, i mislim da to nije bila dobra ideja - žalio se selektor Nigerije Samson Sijasija.

Sa druge strane, kormilar „gaučosa“ Serhio Batista je prokomentarisao odluku da se finale igra u podne iz svog ugla.

- Naravno da to ne bi bila ista utakmica da je igrana u večernjim satima. Bilo je vrlo toplo i to je uticalo na igrače. Morali su da se adaptiraju na uslove, kako je bilo jednima, tako i drugima - rekao je Batista.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.