GNEZDO OD 500 MILIONA DOLARA!

Izvor: Press, 04.Avg.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"GNEZDO" OD 500 MILIONA DOLARA!

Velelepni olimpijski stadion u Pekingu koštao je Kineze čak pola milijarde dolara, a gradilo ga je 17.000 radnika čitavih pet godina!

Izgradnja nacionalnog stadiona u Pekingu, na kome će u petak biti održana ceremonija svečanog otvaranja Olimpijskih igara, koštala je Kinu čak 500 miliona dolara (četiri biliona juana)!

Temelji avangardnog zdanja, koje žitelji glavnog grada Kine zovu „Ptičj...
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Uskraćena prava radnicima u Pekingu

Izvor: B92, 05.Avg.2008, 12:37

Peking -- U obnovi Pekinga učestvovalo stotine hiljada migranata, koji nemaju osnovnu zdravstvenu zaštitu i ne isplaćuju im se nadnice... Obnova Pekinga pred Olimpijske igre koštala je 40 biliona dolara. Desetine hiljada radnika iz ruralnih delova Kine, koji su proteklih nekoliko godina radili na...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.