Džons: Nisam zaslužila zatvor

Izvor: B92, 06.Dec.2010, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džons: "Nisam zaslužila zatvor"

Atletičarka Merion Džons izjavila je da nije zaslužila zatvorsku kaznu zbog laganja u vezi sa upotrebom steroida i umešanosti u slučaj prevare.

35-godišnja Džons, koja je osvojila tri zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Sindeju, dobila je šestomesečnu zatvorsku kaznu u januaru 2008.

"Znam da sam prekršila zakon i počinila zločin jer sam lagala. Izgubila sam reputaciju, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << slavu i bogatstvo", rekla je Džons.

Tokom kazne, Džons je provela šest nedelja u samici i dve godine je bila na društveno korisnom radu jer je lagala federalne vlasti u vezi sa korišćenjem nedozvoljenih sredstava i posevnom slučaja prevare u koji je bio umešan i njen dečko Tim Mongomeri.

„2000. godine nisam znala da su mi davali nedozvoljena sredstva. Znam samo da sam radila naporno i da sam bila blagoslovena ogromnim talentom. Čak i pre nego što sam koristila narkotike, 1998. postizala sam odlične rezultate i moj uspeh u juniorskoj konkurenciji bačen je u senku zbog onoga što je usledilo", kaže Džons.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.