Došao po bronzu,  a osvojio srebro

Izvor: Glas javnosti, 17.Avg.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Došao po bronzu, a osvojio srebro

Kakav dan za srpsko plivanje i sport uopšte! Najbolji srpski plivač Milorad Čavić osvojio je srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Pekingu u disciplini 100 metara delfin zaostavši samo stoti deo sekunde za neprikosnovenim Amerikancem Majklom Felpsom. Čavić je tako osvojio prvu medalju za Srbiju na OI i ispisao zlatnu stranicu srpskog sporta.

- Čast mi je što mogu da plivam za svoju zemlju i donesem radost ljudima. Ovo je moj životni trenutak. Ipak, utisci su suviše >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << jaki da bih sada sagledao veličinu ostvarenog uspeha - rekao je posle trke dokazani patriota Milorad Čavić, ne mogavši da sakrije emocije zbog ogromnog uspeha.

Srbin je fantastično otplivao trku u vremenu 50,59 sekundi i postavio novi evropski rekord, ali ni to mu nije bilo dovoljno pošto je Felps bio za stotinku brži. Sam finiš ove trke izazvao je veliku konfuziju koja se još više produbila posle prikazanog TV snimka, tako da je ubrzo žalbom reagovala i delegacija Olimpijskog komiteta Srbije, pa je posle ponovo pregledanih snimaka ipak utvrđena pobeda Amerikanca.

- Snimak je konfuzan, ne znam šta da kažem... Neću uopšte da mislim kako sam izgubio zlato jer nisam dovoljno jako dodirnuo zid. Za mene je Felps prvak, mašina je tako rekla. NJegov poslednji zaveslaj je bio jači. Strašno je kada izgubite za samo jednu stotinku, ali ja sam presrećan, dođe mi da iskočim iz kože! Došao sam po bronzanu medalju, a osvojio sam srebrnu - rekao je ponosni Čavić, novi heroj srpskog sporta.

FELPS NIJE VEROVAO U POBEDU

Imao je mnogo sreće juče najbolji svetski plivač Majkl Felps. Ispostavilo se da je trku dobio poslednjim dodatnim poluzamahom koji je napravio.

- Pomislio sam da sam izgubio kada sam napravio taj poluzamah, ali izgleda da mi je to dobilo trku. Počelo je da me boli poslednjih 10 metara. Ovo je bila moja poslednja pojedinačna trka i želeo sam da završim najbolje što mogu - rekao je posle trke presrećni Felps.

Fantastičnom plivaču ovo je bilo sedmo zlato na Olimpijskim igrama u Pekingu. Ostaje mu još samo da u nedelju trijumfuje sa štafetom 4 puta 100 metara mešovito, pa da ostvari toliko željeni cilj i nadmaši rekord Marka Špica iz Minhena 1972.

Strani novinari i neutralni posmatrači su posle trke čestitali našem plivač jer su smatrali da je on pravi pobednik. Jedno od pitanja na konferenciji za medije je bilo i kako se oseća pošto je bio brži od najboljeg plivača sveta.

- Nisam ga pobedio. Samo sam plivao sjajno i bio najbliži od svih da ga pobedim. Drago mi je što sam uopšte mogao da se trkam sa velikim Majklom Felpsom. Gledao mi je u leđa skoro svih 100 metara, a navikao je da drugi gledaju njega - odgovorio im je sjajni Srbin, koji je stigao i da se našali. - Znam gde sam pogrešio. Previše sam podrezao nokte. Možda je trener mogao bolje da mi obrije dlačice na vratu? Takvo je vrhunsko plivanje, broje se i najmanje sitnice.

Dugo će se još pričati o jučerašnjoj trci, koja po svojoj dramatičnosti to u potpunosti i zaslužuje. Ostaje žal za prvim mestom izgubljenim u stotom deliću sekunde, ali i radost jer je naš plivač učinio nešto što se ne tako davno činilo nemogućim. Mlad je Čavić i njegovo vreme tek dolazi.

- Ne razmišljam sada mnogo o tome, jer sam sasvim zadovoljan drugim mestom, i to iza Felpsa. Mislim da bih mogao da ga dobijem da imam još jednu šansu. Valjda ću je imati sledeće godine na Svetskom prvenstvu - zaključio je Čavić, koji jučerašnjim osvajanjem srebrne medalje doneo mnogo radosti srpskom narodu.

Moje pismo niste objavili , vas je list ,,,da sam ja vlasnik , stampao bih ,,,vi niste ni slusali komentatore ovde koji broje " prva od osam zlatnih , druga od osam ...} poneki bi rekao "sedam " pa poslednji covek u franc stafeti 4x100 metara je cakao da ga amer prestigne !!!Trojica momaka napravila 3-4 metra prednosti - aonaj poslednji { valjda rodjak vuka brankovica , cede , kandicke i ostalih } ....Cekao da ga prestigne poslednji amer plivac ......Pa , znate li koje je vreme cavica u poslednjoj cetvrtini tyke >>>????Bolje da ne znate , jer je nemoce veliko u odnosu na prve 3/4.......Imam pravo da tzrazim sumnju , nikoga ne tuzim .........

Ne razumem ovu da tako kazem "hajku" na gospodina Cavica da pod hitno prestane da nude skroman i konacno kaze da smo "ponovo pobedili nase neprijatelje Amere"?. Cemu to sve, jer gosodin Cavic je sportista koji veruje u sport i zna kako se postizu rezultati?. Elektronika je neumoljiva i verovatno se radi o hiljaditim delovima sekunde koje su odlucile o poretku. Cestitajmo gospodinu Cavicu na uspehu i pustimo ga da mirno nastavi sa svojim napredovanjem, jer tada ce siguran sam u to, jos puno puta stajati na tronu sa zlatnom medaljom. Za ime bozije ne unosimo politiku u tako nesto kao sto je sport, jer on nema veze sa tim i to sluzi samo politicarima za sticanje jeftinih poena. Gospodin Cavic zna da se protivnik ne sme mrzeti, jer mrznja zaslepljuje a to vodi u izgubjene bitke, ali to treba da nauce i ovi nasi "rodoljupci". Sve najbolje gospodine Cavicu !.

Jadna nasa deca, podizu Srbiju iz blata, a politicari-izdaice-mafijasi, smrkaci unistavaju ovu zemlju.

Koji predsednik da ih doceka na aerodrom? Onaj koji je prodao Srbiju!

OTERASE NASEG PATRIOTU, VOLjENOG K O S T U N I C U.

Svaka cast, i steta da nije bilo koncentracije na samom kraju. Vi ksenofobi sto citate ove novine i Kurir, ne zaboravite da je covek rodjen i odrastao u Americi, i da je tamo imao sve uslove za trening. Inace, kada bismo mi imali nekog plivaca takvog kalibra? On sigurno ima i dvojno drzavljanstvo, i verovatno bolje prica Engleski nego naski, ali je vazno kako se covek oseca. Tako da cisto ne mislite da bas sve sto dolazi iz Amerike je pogano.

....Nista objavljeno ??? "Soboda " govora ??? Smesno ....Daj Boze da nisam u pravu ...mozda je urednik bolestan , otsutan ...?

Sokrata osudise na smrt , acovek je jedino govorio ono sto veruje ..Spinozu u Spaniji htedose da spale , jedva se spasi ...Solzenjicin pobeze iz SSSR-a u USA da bi govorio sta misli ...sve lose o SSSr-u [ "Arhipelag Gulag "itd } je objavljeno , ali kada je poceo da govori protiv ove savremene Amerike --nije objavljeno niti komercijalizovano ....da ne nabrajam

Ja cu na neki Goli Otok dobrovoljno , sam samcijat , pecam ribu , ne citam vesti , ne slusam lazi --spavam uz zvuke prirode --ane trestanje kojecega i sirene ispod prozora ....

Chavic je srpski ORAO. Kakvo srce! Kakva trka! Pogotovo kad se zna da iza Felpsa stoji ogromna masinerija, tim pomagaca, nauka... Iza Chavica stoji samo skromna familija i jos skromnija pomoc siromasne Srbije. Ali Cavic je imao najvece srce. Usto se sve vreme lepo poneo. Usao je kao takav u istoriju. Zamisli za momenat sta je sekunda? To je dok izgovoris "jedan". Sad podeli tu sekundu na deset delova. Sta si dobio(la)? Mali trzaj. E sad podeli taj mali trzaj na deset delova. Dobio si pomeranje nokta. Dobro je Chavic u sali rekao na konferenciji za stampu, da je izgubio zlatnu medalju, zato sto je podrezao nokte, prethodni dan. Sa malo duzim noktima bi pobedio.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.