Demonstranti omeli putanju olimpijske baklje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Feb.2010, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Demonstranti omeli putanju olimpijske baklje

VANKUVER - Demonstranti u jednom predgrađu Vankuvera danas su primorali povorku sa olimpijskom bakljom da promeni putanju kretanja, pred večerašnje svečano otvaranje 21. Zimskih olimpijskih igara u tom kanadskom gradu.

Oko 150 demonstranata zajedno sa ljubiteljima zimskih sportova čekalo je na ulicama tog vankuverskog predgrađa da stigne povorka sa olimpijskom bakljom.

Oko desetak policajaca sprečilo je demonstrante, koji su nosili transparente, da dođu do povorke. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Konvoj u kome je bila olimpijska baklja brzo je promenio smer kretanja i nastavio dalje.

Gruzijac preminuo od povreda na treningu

Gruzijski olimpijski reprezentativac u sankanju 21-godišnji Nodar Kumaritašvili preminuo je večeras od povreda zadobijenih na današnjem treningu u Vankuveru.

Gruzijac je izgubio kontrolu nad sankama, preleteo zaštitnu ogradu i glavom udario u metalni stub.

Spasilačka ekipa odmah je došla na mesto nesreće, pružila prvu pomoć Gruzijcu, koji je potom prebačen u bolnicu.

Kako su saopštili predstavnici MOK-a, Kumaritašvili je sa staze izleteo brzinom od 145 kilometara na sat.

Gruzijac se ove sezone takmičio u pet trka u okviru Svetskog kupa, u kojem je zauzeo 44. mesto.

Njegovoj pogibiji danas je prethodio i incident u kojem je aktuelni olimpijski šampion Armin Cegler takođe izleteo sa staze, ali je prošao bez ozbiljnijih povreda.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Demonstranti omeli putanju olimpijske baklje

Izvor: RTS, 12.Feb.2010

Demonstranti u jednom predgrađu Vankuvera primorali su povorku sa olimpijskom bakljom da promeni putanju kretanja, pred svečano otvaranje 21. zimskih Olimpijskih igara u tom kanadskom gradu. ..Oko 150 demonstranata zajedno sa ljubiteljima zimskih sportova čekalo je na ulicama tog vankuverskog predgrađa...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.