Čavić stigao do srebra

Izvor: Sportski Žurnal, 04.Dec.2011, 21:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čavić stigao do srebra

Posle bronze na 100 delfin, Milorad Čavić je stigao do srebra na 50 metara. U finalu Otvorenog prvenstva Holandije u Ajndhovenu u 50 – metarskom bazenu, olimpijski vicešampion je do cilja došao za 23,93 sekunde.
Dve stotinke brži od njega bio je Sergej Fesikov, dok je za istu vremensku distancu Čavić nadmašio Jevgenija Korotiškina. Obojica Rusa su Čavićevi sparinz partneri i članovi ADN tima koji vodi Italijan Andrea Di Nino >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << .
- Dobro je što sam uopšte ušao u finale, jer sam bio osmi u kvalifikacijama sa 24,68. Na kraju je ispalo dobro, možda sam mogao da budem neku stotinku brži, ali sam u principu zadovoljan. Vidim da sam na dobrom putu i to je ono što me najviše raduje – rekao je Čavić.
Novu proveru forme, najbolji srpski plivač u istoriji imaće za dve nedelje na Otvorenom prvenstvu Italije u Rićioneu.
Bolji utisak u odnosu na prvi dan ostavio je i Ivan Lenđer. Srpski as je u finalu na 50 delfin bio peti sa 24,16. Pored trojke iz ADN tima ispred njega je bio još Holanđanin Jeri Verlinden (24,06).
- Bilo je mnogo bolje nego na 100 metara. Tada sam presporo krenuo, jer su mi očigledno falile prave trke u 50 – metarskom bazenu. Ubeđen sam da je prvo bila pedesetica pa stotka kompletan utisak bi bio mnogo bolji. Bilo je ovo dobro iskustvo, nastavljam da se spremam za sledeću sezonu – istakao je Ivan Lenđer.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.