Belorusiji jedno zlato manje

Izvor: Mondo, 13.Avg.2012, 14:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Belorusiji jedno zlato manje

Kuglašica Nadežda Ostapčuk (31) uživala je u tituli olimpijske pobednice samo sedam dana...

Beloruskoj bacačici kugle Nadeždi Ostapčuk u ponedeljak je oduzeta zlatna medalja sa Olimpijskih igara u Londonu, pošto se ispostavilo da je bila dopingovana.

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) saopštio je da će zlato pripasti Novozelanđanki Valeri Adams, srebro Ruskinji Jevgeniji >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Kolodko, a bronza Kineskinji Gong Lijao.

Ostapčuk je testirana dan uoči takmičenja, a zatim i posle nastupa (6. avgusta) i oba puta bila pozitivna na steroid metenolon.

Ovo je prva medalja sa upravo završenih OI oduzeta zbog dopinga.

Ostapčuk je poslednji veliki trijumf ostvarila na Svetskom prvenstvu 2005, a u Londonu je za čak 66 centimetara nadmašila Valeri Adams, koja je branila zlato iz Pekinga 2008. i nije bila poražena pune dve godine.

Belorusija je ostala sa dve zlatne medalje - Sergeja Martinova u streljaštvu, odnosno Azarenke i Mirnjija u mešovitom dublu - i ukupno 12 odličja.

(Beta-AP, foto: Beta/AP)
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.