BOJANA VUKOVIĆ: TRI SKOKA DO BRAZILA

Izvor: Kurir, 11.Mar.2011, 09:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BOJANA VUKOVIĆ: TRI SKOKA DO BRAZILA

Zdrav život i lepota idu zajedno! Mlada srpska atletičarka, troskokašica iz Batajnice Bojana Vuković dokaz je da za lepotu nije potrebno stavljati kilograme šminke na lice, a za svoj dobar izgled, osim genetici, može da zahvali i sportu. A u taj zanimljiv i lep svet bukvalno je utrčala još u osnovnoj školi.

Zdrav život i lepota idu zajedno!

Mlada srpska atletičarka, troskokašica iz Batajnice Bojana Vuković dokaz je da za lepotu nije potrebno stavljati >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << kilograme šminke na lice, a za svoj dobar izgled, osim genetici, može da zahvali i sportu. A u taj zanimljiv i lep svet bukvalno je utrčala još u osnovnoj školi.

- Takmičila sam se na opštinskom takmičenju i pobedila na 100 metara. Tada me je video trener Goran Radoja, tražio mi broj telefona i tako je počela moja atletska karijera. Trenirala sam i košarku i odbojku, išla na ples, ali sam se u atletici baš pronašla - kaže Bojana.

* Uz lepu i uspešnu devojku u našoj priči ide i „jača“ polovina.

- Moj dragi i ja smo dugo zajedno. Srećni smo, zaljubljeni i lepo nam je.

* Poznato je da uspešni sportisti moraju mnogo i naporno da rade. Da li ponekad zažalite kad morate na trening, a znate da ste mogli da uživate s društvom?

- Ne. Moj savet svima je da se što više bave sportom. Vredan rad i treninzi sigurno će doneti uspeh.

* Da niste u atletici, čime biste se bavili?

- Verovatno bih bila pevačica. Kažu da lepo pevam. Volim i da kuvam, pravi sam maher za čorbice od povrća i izmišljam razna jela s pirinčem.

* Šta ste sebi postavili kao cilj u troskoku?

- Želim da preskočim 15 metara, a, kao i svakom sportisti, san mi je učešće na Olimpijskim igrama. Moji planovi su vezani za Rio de Žaneiro 2016. godine. To je na duge staze, a u julu me očekuje juniorsko prvenstvo Evrope u Talinu, na kojem se nadam medalji.

Bojana Vuković

Rođena: 11. maja 1992.; Klub: Mladost Zemun; Disciplina: Troskok; Najbolji rezultat:

12,95; NajveĆe priznanje: Najbolja juniorka Srbije za 2010. godinu; Idoli: Biljana Topić i Tatjana Lebedeva; Knjiga: „Đavo voli dijamante“ od Lorin Vajsberger; Film: „Oteta“

Muzika: Sve. Omiljena mi je Ceca, pred nastupe slušam haus muziku, a uvek me druga pesma podstakne na dobre rezultate.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Upoznajte buduću mis srpske atletike

Izvor: S media, 12.Mar.2011, 02:09

Mlada srpska atletičarka, troskokašica iz Batajnice Bojana Vuković (18), dokaz je da za lepotu nije potrebno stavljati kilograme šminke na lice, a za svoj dobar izgled, osim genetici, može da zahvali i sportu. ..Ivana Španović uz Ronalda i Nadala FOTO..Tošić čašama čestitao Jeleni Dan žena..Karembe...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.