Izvor: Radio 021, 26.Avg.2019, 22:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tenk ispred stadiona "Rajko Mitić"

Ispred ulaza na stadion Crvene zvezde "Rajko Mitić" u Beogradu, danas popodne postavljen je neuobičajen eksponat.

Radi se o tenku T-55, koji je, prema pisanju Večernjih novosti, bio borbeno vozilo jugoslovenske vojske iz vremena rata s početka devedesetih. Na tenku je cev zalivena, a na njega je sa prednje strane po postavljanju bila okačena zastava navijača Crvene zvezda sa natpisom "Severna armija". >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<

Hrvatski Jutarnji list je postavku ispred stadiona okarakterisao kao "morbidnu provokaciju", navodeći da su navijači Zvezde i ranije koristili motiv tenka kombinovan sa transparentom na kom je ćirilicom ispisano "Vukovar".

Postavljanje ovog eksponata Crvena zvezda je na zvaničnoj Fejsbuk stranici propratila uz komentar da "Marakana sad ima još jednu atrakciju". Kao objašnjenje za ovu "akciju", prenele su Večernje Novosti, stoji da je "poznat slogan navijača da je proradila Zvezdina mašina, pa će tenk sada ispred severne tribine i simbolizovati taj poklič".

Postavljeni tenk nije u funkciji, a kako taj list nezvanično saznaje, dar je jedne firme navijačima.

Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela u telefonskom razgovoru za N1 nije želeo da komentariše da li klub stoji iza postavljanja tenka.

Autor: N1, Novosti

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ispred stadiona Rajko Mitić postavljen tenk

Izvor: Danas, 26.Avg.2019

Tenk T55 koji je koristila jugoslovenska vojska postavljen je danas iza severne tribine stadiona "Rajko Mitić" u Beogradu, uoči utakmice Crvene zvezde i Jang bojsa iz Berna. Članak Ispred stadiona Rajko Mitić postavljen tenk se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.