Izvor: Radio 021, 04.Jun.2019, 08:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Studenti FTN-a osvojili prvo mesto na evropskom prvenstvu u robotici

Studenti Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu osvojili su prvo mesto na evropskom prvenstvu u robotici "Eurobot 2019", održanom u Francuskoj protekle subote.

U konkurenciji od 27 timova iz 15 zemalja, novosadski studenti ostvarili su najbolji rezultat. U Francuskoj su se takmičila još dva tima sa FTN-a, Memristor i Probotech, koji su takođe postigli dobar plasman.

Timovi sa FTN-a plasirali >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << su se na finalno takmičenje pošto su osvojili prva tri mesta na 17. Nacionalnom takmičenju u robotici, koje se u aprilu održalo u zgradi Rektorata Univerziteta u Novom Sadu.

Studenti FTN i ranije su predstavljali Srbiju na takmičenju Eurobot, odakle su se vraćali sa brojnim nagrada. Medalje iz Francuske studenti FTN-a donosili su 2016, 2017. godine, dok su prošle godine bili četvrti.

Takmičenje "Eurobot" održava se redovno od 1998. godine.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Novosadski studenti osvojili EUROBOT 2019!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jun.2019

Tim studenata "PMG robotics" sa Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu odneo je prvo mesto na ovogodišnjem takmičenju EUROBOT 2019 u Francuskoj i time Srbiju učinio najboljom u ovoj oblasti među ekipama iz celog sveta...Tim "PMG robotics", koji su činili studenti četvrte godine mehatronike, nakon...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.