Izvor: Radio 021, 01.Mar.2021, 12:11

Preminuo bivši selektor Hrvatske Zlatko Cico Kranjčar

Legendarni fudbaler Dinama i bivši selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske, Zlatko Cico Kranjčar, preminuo je danas u Zagrebu u 65. godini.

Kako Večernji list navodi, Kranjčar je preminuo u Zagrebu posle kratke i teške bolesti.

Kranjčar je rođen 15. novembra 1956. godine u Zagrebu.

Tokom igračke karijere (1973-1991) nastupao je za Dinamo Zagreb, Rapid Beč i Sankt Pelten i na 582 utakmice postigao 257 golova.

Na 11 nastupa za reprezentaciju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Jugoslavije dao je tri gola, a dva puta je nosio dres Hrvatske i jednom bio strelac.

Po okončanju igračke počeo je trenersku karijere tokom koje je vodio više od 20 klubova i reprezentacija, uključujući Dinamo Zagreb, Rijeku i NK Zagreb, sa kojim je osvojio senzacionalnu titulu 2002. godine, a predvodio je i nacionalne selekcije Hrvatske i Crne Gore.

Tri puta je bio prvak Hrvatske (1996. i 1998. s Croatijom, 2002. sa Zagrebom), dva puta pobednik Hrvatskog kupa s Croatijom i jednom prvak Iranske Pro Lige (2012. sa Sepahan Isfahanom).

Poslednji angažman imao je kao selektor selekcije Irana do 23 godine, koju je predvodio do kraja prošle godine.

On je otac nedavno penzionisanog fudbalera Nika Kranjčara.

Autor: 021.rs, Večernji list

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Preminuo legendarni Cico Kranjčar

Izvor: N1 televizija, 01.Mar.2021

Legendarni Zlatko Cico Kranjčar preminuo je u ponedeljak u Zagrebu u 65. godini.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.