Izvor: Luftika.rs, 07.Apr.2020, 09:41

Poznat uzrok smrti Radomira Antića, fudbalski svet se oprašta od Mistera

Bivši selektor reprezentacije Srbije Radomir Antić preminuo je u 72. godini usled teške bolesti.
Mediji iz Španije, u čijoj prestonici Madridu je izdahnuo Antić, prenose da je umro od pankreatitisa.
List „El Confidesial“ piše da je Antić godinama imao problema sa jetrom i pankreasom, prenosi  B92.
Preminuo je u ponedeljak u madridskoj klinici „Ruber“ nakon sepse.
Opraštaju se igrači i klubovi Od Radomira Antića oprostili su se i brojni igrači i >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << klubovi za koje je igrao ili trenirao.
Među prvima to je učinio Dejan Stanković.
– Počivaj u miru, dragi moj MISTER! Tajne fudbala i života su uz tebe prestajale to da budu a karijera je zapamtila mnogo divnih momenata! Veliki ne odlaze, samo sada sa drugog mesta gledaju na nas! Zauvek tvoj, kapiten! – napisao je Stanković koji je bio kapiten reprezentacije koju je Antić vodio na Svetskom prvenstvu 2010. godine.








View this post on Instagram















Počivaj u miru, dragi moj MISTER! Tajne fudbala i života su uz tebe prestajale to da budu a karijera je zapamtila mnogo divnih momenata! Veliki ne odlaze, samo sada sa drugog mesta gledaju na nas! Zauvek tvoj, kapiten!
A post shared by Dejan Stankovic (@dejanstankovic) on Apr 6, 2020 at 11:43am PDT


Nenad Milijaš je nebrojano puta rekao da je godinama učio važne životne i profesionalne lekcije od Mistera. Tako ga je uvek oslovljavao.
“Kao da sam ostao bez člana porodice. Tako se osećam u ovom trenutku. Malo sam u šoku da bih vam dao neku širu i smisleniju izjavu. Mnogo mi je teško. To je moj trener, to je moj Mister. Čovek uz koga sam naučio brojne životne i profesionalne lekcije. Autoritet. Pojava. Trenerčina. Gospodin. Sve je to bio Radomir Antić. Moj trener, moj Mister”, poručio je kroz suze u kratkoj izjavi za „Mozzart sport“ Sport Nenad Milijaš.
Milijaš je bio vezan za Antića i posle odlaska iskusnog stručnjaka sa mesta selektora. Sarađivali su u kineskom Nei Mongolu.
“Nismo mi sarađivali, mi smo živeli zajedno. Bili smo stalno u kontaktu, doživaljavao sam ga kao fudbalskog oca. Kada čovek ode, ostaju uspomene i dela koja je ostavio iza sebe. Sve nas Radomir Antić je učinio boljim ljudima i igračima”, dodao je Milijaš.
We are devastated to learn of the passing of Town legend Radomir Antic, at the age of 71. A true Hatters hero, for promotion and preventing relegation. The thoughts of all at Kenilworth Road are with his family and friends at this terribly sad time. Rest in peace, Raddy 🙏 #COYH pic.twitter.com/6ZwMAcGp2l
— @LutonTown (@LutonTown) April 6, 2020

„Skrhani smo saznanjem da je preminuo Antić, legenda Lutona. Pravi heroj Lutona, u borbi za opstanak i plasmanu u viši rang. Mislima smo sa porodicom i prijateljima Radomira Antića u ovim teškim trenucima. Počivaj u miru, Radi“, navodi se u saopštenju Lutona.
Antić je za engleski tim igrao od 1980. do 1984. godine, kada je i završio karijeru.
Od Antića su se oprostili i Saragosa i Fenerbahče, za koje je igrao u karijeri, Ovijedo, Saragosa i Selta, koje je vodio kao trener, kao i legendarni golman Iker Kasiljas.
Un día más tengo que dar el pésame a todas aquellas familias que están perdiendo un ser querido. También, acordarme de la familia y amigos de Radomir Antic. Mucho ánimo y fuerza! D.E.P 🙏 pic.twitter.com/QkOZRbxY14
— Iker Casillas (@IkerCasillas) April 6, 2020

Condolencias por el fallecimiento de Radomir Antic https://t.co/Fr4ogEC00U
— realzaragoza (@RealZaragoza) April 6, 2020

Ocupaste nuestro banquillo en dos ocasiones. Descansa en paz, míster 💙
Estamos de luto por el fallecimiento de Radomir Antic. Nuestro más sentido pésame y todo el cariño a su familia y amigos. Hasta siempre. pic.twitter.com/PDn99qdyUp
— Real Oviedo 🏡 (@RealOviedo) April 6, 2020

RC Celta former coach Radomir Antić has sadly passed away. Our deepest condolences to his loved ones. R.I.P. pic.twitter.com/M3ufU1xLwD
— rccelta (@RCCeltaEN) April 6, 2020

1977-78 sezonunda Çubuklu’yu terleten ve kazandığımız şampiyonlukta önemli rol oynayan eski oyuncumuz Radomir Antic’in vefatını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz.
Huzur içinde uyu Radomir Antic 🙏 pic.twitter.com/YbY6IawWrY
— Fenerbahçe SK – 🏠#EvdeKal (@Fenerbahce) April 6, 2020

Baklje, tambure i sahrana kakvu Novi Sad ne pamti! (VIDEO)

Pogledaj vesti o: Radomir Antić,   Fudbal

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

MARKO PANTELIĆ ZA KURIR: Antić je bio velikan, hvala mu na svemu

Izvor: Kurir, 07.Apr.2020

Brojni sportski i fudbalski radnici oprostili su se od proslavljenog srpskog trenera Radomira Antića, koji je u ponedeljak preminuo u 72. godini u Madridu.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.