Izvor: Radio 021, 11.Avg.2020, 09:58

"Oko sokolovo" prvog dana kaznilo 305 vozača u prekršaju

Prvog dana naplate kazni u novouvedenom sistemu "Oko sokolovo" u Beogradu u ponedeljak do 22 časa kažnjena su 305 vozača koji su prekršili saobraćajne propise, objavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

"Zanimljivo je da smo prve nedelje kada smo samo snimali bahate vozače imali dnevno oko 1.300 uočenih prekršaja. Prošle nedelje kada smo slali opomene vozačima koje smo uočili da nepropisno parkiraju u proseku je bilo oko 700 prekršaja. Danas kada je počela >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << naplata kazni uočili smo 305 bahatih vozača kojima su napisani prekršajni nalozi", napisao je Vesić na svom Fesbuk nalogu.

On je naglasio kako je cilj sistema "Oko sokolovo" preventiva i suzbijanje dosadašnjeg ponašanja bahatih vozača "jer sada znaju da će biti kažnjeni".

Vesić je najavio da će noćna smena u sistemu "Oko sokolovo" posebno kontrolisati "ulice poznate po restoranima brze hrane", poput Beogradske i Francuske.

"Oko sokolovo" je novi elektronski sistem za kontrolu parkiranja u Beogradu, a najavljene kazne su u rasponu od 5.000 do 25.000 dinara. Softver sistema snima vozila u prekršaju, a elektronski zapis šalje Pošti Srbije, koja ga štampa i šalje na kućnu adresu vlasnika vozila.

Plaćanje kazne po prekršajnom nalogu moguće je uz popust od 50 odsto.

Ukoliko prekršaj nije napravio vlasnik vozila, on ima rok od osam dana za obaveštenje ko je upravljao vozilom, a u protivnom rizikuje da protiv njega bude pokrenut prekršajni postupak zbog prikrivanja prekršioca.

Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.