"Oko sokolovo" prvog dana kaznilo 305 vozača u prekršaju

Prvog dana naplate kazni u novouvedenom sistemu "Oko sokolovo" u Beogradu u ponedeljak do 22 časa kažnjena su 305 vozača koji su prekršili saobraćajne propise, objavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.
"Zanimljivo je da smo prve nedelje kada smo samo snimali bahate vozače imali dnevno oko 1.300 uočenih prekršaja. Prošle nedelje kada smo slali opomene vozačima koje smo uočili da nepropisno parkiraju u proseku je bilo oko 700 prekršaja. Danas kada je počela naplata kazni uočili smo 305 bahatih vozača kojima su napisani prekršajni nalozi", napisao je Vesić na svom Fesbuk nalogu.
 
On je naglasio kako je cilj sistema "Oko sokolovo" preventiva i suzbijanje dosadašnjeg ponašanja bahatih vozača "jer sada znaju da će biti kažnjeni".
 
Vesić je najavio da će noćna smena u sistemu "Oko sokolovo" posebno kontrolisati "ulice poznate po restoranima brze hrane", poput Beogradske i Francuske.
 
"Oko sokolovo" je novi elektronski sistem za kontrolu parkiranja u Beogradu, a najavljene kazne su u rasponu od 5.000 do 25.000 dinara. Softver sistema snima vozila u prekršaju, a elektronski zapis šalje Pošti Srbije, koja ga štampa i šalje na kućnu adresu vlasnika vozila.
 
Plaćanje kazne po prekršajnom nalogu moguće je uz popust od 50 odsto.
 
Ukoliko prekršaj nije napravio vlasnik vozila, on ima rok od osam dana za obaveštenje ko je upravljao vozilom, a u protivnom rizikuje da protiv njega bude pokrenut prekršajni postupak zbog prikrivanja prekršioca.
  • Goca

    15.08.2020 03:46
    Ništa im ne verujem
    Da li naplaćuju kazne političari a pevačima mafijaši a kriminalcima ja im ništa ne verujem opet sirotinja sve plaća
  • Slanina

    11.08.2020 10:48
    Za sat vremena voznje kroz Bg uoci se vise prekrsaja, al ajd. Valjda ima sistem da ne dira one skuplje od 10.000 evra ili nesto slicno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija