Izvor: Radio 021, 26.Dec.2018, 14:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novak Đoković najbolji sportista Evrope u izboru agencija

Novak Đoković izabran je danas za najboljeg sportistu Evrope u 2018. godini, u izboru u kome su učestvovale 23 novinske agencije, a u organizaciji Poljske novinske agencije (PAP).

Đoković je ove godine osvojio dve grend slem titule, Vimbldon i Ju Es open, kompletirao je Zlatni masters i vratio se na prvo mesto ATP liste.

Drugi u izboru bio je kapiten fudbalske reprezentacije Hrvatske Luka Modrić. On je ove godine bio vicešampion sveta sa državnim timom, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << a sa Real Madridom osvojio je Ligu šampiona. Modrić je dobio nagrade za najboljeg fudbalera u izboru Fife i Uefe, a bio je i najbolji igrač Svetskog prvenstva u Rusiji.

Petostruki svetski šampion Formule 1, vozač Mercedesa Britanac Luis Hamilton zauzeo je treće mesto. Hamilton je dominirao svetskim šampionatom, ostvario je 11 pobeda u sezoni i pomogao Mercedesu da osvoji petu uzastopnu titulu u konkurenciji konstruktora.

Češka skijašica Ester Ledecka zauzela je četvrto mesto, peti je bio francuski biatlonac Martin Furkad, a šesto mesto zauzeo je austrijski skijaš Marsel Hiršer.

Norveška skijašica Marit Bjergen bila je sedma, francuski fudbaler iz Atletiko Madrida Antoan Grizman zauzeo je osmo mesto, francuski atletičar Kevin Majer bio je deveti, dok su 10. mesto podelili rumunska teniserka Simona Halep i poljski takmičar u ski skokovima Kamil Štoh.

Najbolje sportiste Evrope PAP bira od 1958. godine.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

ONA DOMINIRAO KAO NOVAK: Izabrana je za najbolju sportistkinju Evrope, a svi ćemo je još dugo pamiti po OVOM spektakularnom podvigu u Pjongčangu! (VIDEO)

Izvor: Kurir, 26.Dec.2018

Odabrani su najbolji sportsiti za 2018. godinu u Evropi u izboru Poljske novinske agencije (PAP).

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.