Izvor: Radio 021, 15.Jan.2021, 18:00

Korona virus u Indoneziji: Program vakcinacije kreće od mladih - da li je to rešenje

Za razliku od mnogih drugih zemalja, vlasti u Indoneziji su odlučile da protiv korona virusa prvo vakcinišu mlađe radno stanovništvo. Hoće li imati uspeha?

EPAMladi zaposleni smatraju se ključnim za borbu protiv zdravstvene krize

Indonezija je počela da sprovodi masovnu besplatnu vakcinaciju protiv Kovida-19 u pokušaju da zaustavi širenje virusa i ponovo pokrene privredu.

Ali ova zemlja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << ima naglašeno drugačiji pristup od ostalih.

Umesto da u prvoj fazi prvo budu vakcinisani stariji, odmah posle zdravstvenih radnika sa prvih linija fronta, usredsrediće se na mlađe, radno stanovništvo, starosti između 18 i 59 godina.

Predsednik Džoko Vidodo (59) dobrovoljno se prijavio da bude prvi u redu za vakcinu.

Potpredsednik Maruf Amin (77) neće dobiti injekciju u ranoj fazi zbog starosne dobi.

Pitanja i odgovori o vakcinaciji protiv korona virusa u Srbiji Kako se u Srbiji prijaviti za vakcinu protiv korona virusa Vodič kroz vakcine protiv korona virusa u Srbiji Zašto kretati od mladih zaposlenih?

Profesor Amin Soebandrio, koji je savetovao vladu da usvoji strategiju „prvo mladi", tvrdi da ima smisla staviti imunizaciju radnih ljudi na prvo mesto - onih „koji izlaze iz kuće i kreću se svuda a potom se noću vraćaju kući porodicama".

„Ciljamo na one koji su verovatniji da će širiti virus", rekao je on za BBC Indonezija.

On tvrdi da će ovaj pristup pružiti zemlji najbolju priliku da postigne kolektivni imunitet, što se dešava kad veliki deo zajednice postane dovoljno imun putem vakcinacije ili masovnog širenja bolesti.

U petak, 15. januara je počela vakcinacija mlađih, a prvi koji su dobili injekciju bili su uticajne ličnosti na društvenim mrežama.

Rafi Ahmad, koji ima gotovo 50 miliona pratilaca na Instagramu, napisao je: „Hvala Bogu na vakcini ... Ne bojte se vakcina".

Vlasti se nadaju da bi upravo ovi ljudi, koji imaju veliki broj pratilaca na društvenim mrežama, mogli da pozitivno utiču na druge mlade ljude da se vakcinišu.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.